Kredi Garanti Fonu Semineri ve Babadağ`a gezi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Kredi Garanti Fonu Semineri ve Babadağ`a gezi

Haber Tarihi: 11.05.2012

Bilindiği üzere KOBİ’lerin banka kredisine ulaşmalarında ihtiyaç duyulan teminatların karşılanmasını,  KOBİ’lere verdiği kefalet ve üstlendiği risk ile bu işletmelerin daha çok banka kredisi kullanabilmelerini sağlamak üzere Kredi Garanti Fonu  (KGF) oluşturulmuştur.

KGF’nin  teminatlardan  Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin daha çok faydalanmasını sağlamak üzere KGF Genel Müdürü Sayın Hikmet Kurnaz’ın ve KGF Bodrum Şube Müdürü Sayın İbrahim Turhan’ın katılımlarıyla  Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası  toplantı salonunda bankacıların katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Katılımın yoğun olduğu toplantı sonrası KGF Genel Müdürü Hikmet Kurnaz ile KGF Bodrum Şube Müdürü Sayın İbrahim Turhan ve Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan önderliğinde Babadağ`a gezi düzenlenmiştir. Babadağ`da yapılan röportajda KGF Genel Müdürü Hikmet Kurnaz: "Projeyi yatırıma dönüştürmek ve bu yatırımı ticari anlamda gelir getirici, Fethiye için de turizm gelirlerini artırıcı ve döviz kazandırıcı bir projeye dönüştürülmesi konusunda inanıyorum ki Ticaret ve Sanayi Odası bu konu üzerinde detaylı bir çalışma yapıyordur. Babadağ zirvesi dağ yapısı olarak yamaç paraşütüne açık bir yapısı var. Yılın 4 mevsimi burada spor faaliyeti yapabilecek potansiyeli var. Buraya ulaşım güvenli araçlarla sağlanması gerekiyor bu teleferik ile olabilir. Teleferik projesi Fethiye İşbirliği Güçbirliği projesi olarak adlandırılacaktır" dedi. Akif Arıcan: " Kredi Garanti Fonu Genel Müdürümüzle Babadağı ziyaret edip onların da görüşlerini almak amacıyla buradayız. Biz Babadağı üyelerimize ve ilçemize gelen misafirlerimize devamlı anlatıyoruz. Denize 0`dan 1900 metreye ulaşılabilen dünyanın en güzel yamaç paraşütünün yapıldığı yer Babadağ`dır. Buranın fiziki şartlarını ne kadar geliştirebilirsek, buranın kazalara karşı önlemini ne kadar alabilirsek, insanların ihtiyacını karşılayacak kafe restoran projelerini gerçekleştirebilirsek buranın cazibe merkezi haline gelmesini sağlamış olacağız. Burada turizm açısından bir çeşitlilik olacağını düşünüyoruz. Teleferik projesinin bölgemizin uluslararası tanıtımına çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Teleferik projesi buranın 6 aylık turizm sezonu 8-10 aya çıkacaktır. Böyle bir projenin hayata geçmesi için Fethiye kamuoyunun bize destek olması gerekmektedir. Çünkü biz FTSO olarak bu projenin bu bölgeye çok büyük değer katacağına inanıyoruz. Biz FTSO olarak bütün imkanlarımızı seferber ettik. Bu konuda bize yardımlarını esirgemeyen Muğla Milletvekilimiz Ali Boğa`ya da teşekkürlerimi bir borç bilirim" dedi.