KRUVAZİYER LİMAN ADIM ADIM GELİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KRUVAZİYER LİMAN ADIM ADIM GELİYOR

Haber Tarihi: 20.04.2015

FTSO’nun girişimleri meyvesini vermeye başladı. Fethiye’ye kruvaziyer liman yapılmasının gerekli olduğuna karar veren 4 bakanlığın uzmanlarından oluşan heyet, mayıs ayı içinde kruvaziyer liman için uygun olan alanları yerinde incelemek amacıyla ilçemize gelecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonda Fethiye’ye kruvaziyer liman yapılması ile ilgili düzenlenen toplantı 16 Nisan 2015 perşembe günü Ankara’da yapıldı. Toplantıya Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü,  Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Fethiye Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın üst düzey yöneticileri katıldı. Toplantıya FTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Genel Sekreter Füsun Şahin, Proje Koordinatörü Meltem Şimşek de katıldı. Toplantıda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan alınan destekle hazırlanan “Fethiye Kruvaziyer İskele Fırsat Analizi Projesi” sonuç raporu değerlendirildi.

Fethiye, Türkiye kruvaziyer turizmi için potansiyeli yüksek bir yer

Toplantıda Fethiye‘ye kruvaziyer liman yapılması için FTSO tarafından hazırlanan raporda belirtilen alternatif yerler üzerinde müzakereler yürütüldü. Fethiye’nin alternatif kruvaziyer iskele alanları incelenirken derinlik ve ulaşım özellikleri göz önünde bulunduruldu. Toplantıda derinlik ve ulaşım kıstaslarıyla yapılan müzakereler sonucunda en uygun alanların, raporda alternatif yerler olarak belirtilen birinci ve ikinci alanlar olduğu mutabakatına varıldı.  Toplantıya katılan taraflar, Fethiye’nin Türkiye’deki pek çok limanın ötesinde turist potansiyeline sahip olduğu, bu limanın Fethiye’ye mutlaka kazandırılması konusunda konsensüse vardı. Bu kapsamda toplantıda uygun olduğu saptanan birinci ve ikinci alternatif yerlerin yerinde tespit edilmesine karar verildi. Yerinde tespitin gerçekleştirilmesi için de bir çalışma gurubu oluşturuldu. Bu çalışma gurubunda Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü,  Maliye Bakanlığı, Fethiye Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım Ve İşletmeler Genel Müdürlüğü uzmanları yer alıyor. Oluşturulan çalışma gurubunun Fethiye’de 2015 yılı mayıs ayının ilk haftası bir toplantı gerçekleştirmesine karar verildi. Uzmanlardan oluşan inceleme heyeti Fethiye’de en uygun kruvaziyer liman alanını yerinde tespit edecek.