KRUVAZİYER LİMAN İÇİN DESTEK BÜYÜYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KRUVAZİYER LİMAN İÇİN DESTEK BÜYÜYOR

Haber Tarihi: 26.08.2014

Meslek Kuruluşları Güçbirliği tarafından Kruvaziyer Limanın yapılması için başlayan çalışma büyüyerek devam ediyor.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, kendisini ziyaret edip destek isteyen Güçbirliği Üyeleri'ne Fethiye Belediyesi olarak 2008 yılından beri yapılan çalışmaları hatırlatarak Kruvaziyer Limanın yapılması için devam eden çalışmalara her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

Kruvaziyer  lİmanın  kazandırılması amacıyla ziyaretlerini sürdüren  Meslek Kuruluşları Güçbirliği Üyeleri, 25 Ağustos pazartesi günü ziyaret ettikleri Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı'den büyük destek gördüler.

Meslek Kuruluşları Güçbirliği Dönem Başkanı ve DTO Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu Üyeleri Selamettin Yılmaz,Ahmet Gürsu Özdemir,Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Müdürü Bülent Telli,Güçbirliği Üyeleri SMMMO Başkanı Yaşar Bildirici,İnşaat Mühendisleri Fethiye Temsilciliğinden Levent Çimen,Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Veli Uysal, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Rıza Aydın'ında  katıldığı ziyarette kruvaziyer limanın yapılması için gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verilerek destek istendi.

Meslek Kuruluşları Güçbirliği Dönem Başkanı ve DTO Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan Meslek Kuruluşları Güçbirliği'nin amacı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Şaban Arıkan çalışmaların başarıya ulaşması için birlikte hareket edilmesinin gerekliliğini dile getirerek Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'den destek istedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi konuşmasında ''Belediye  olarak  2008 yılından  buzamana  bu konuda  bizler de  çalışmalar  yaptık fakat bürokratik engeller  sonucu  maalesef ki bizim çalışmalarımız sonuçsuz kaldı. Bu nedenle yapmış olduğunuz çalışmalar çok önemli ve değerlidir. Meslek Kuruluşları  Güçbirliği Fethiye için  çok önemli birliktelik ve aynı zamanda  Fethiye'nin dinamiklerini harekete  geçirebilecek güce  sahip bir birliktelik. Fethiye Belediyesi  olarak sonuna  kadar yanınızdayız ve  destekçiniziz.Yaptığınız tüm çalışmaları takdir ile  karşılıyor teşekkürlerimi sunuyorum''dedi.

FTSO Başkanı Akif Arıcan, FTSO tarafından hazırlanan Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi'nin sonuç raporunu Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ye verdi.

Akif Arıcan, akademisyenler tarafından yürütülen Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi'yle kruvaziyer turizmin İlçemizde başarılı olacağının bilimsel olarakta ortaya çıktığını belirterek tüm Fethiye olarak birlik olup kruvaziyer limanın yapılması için çaba sarf edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi ''Hazırlatılmış olan bu rapordan da  anlaşıldığı üzere Fethiye için artık Kruvaziyer Liman bir gerekliliktir.Bu rapor ile  hiçbir  şüpheye  yer kalmamıştır.Kruvaziyer  Limanı'nın hayat  geçirilmesi gerekliliği ile beraber  körfezimizinde  temizlenmesi de çok  önemlidir. Fethiye olarak  bu projelerin  hayata  geçirilmesi için güçbirliğine  devam etmemiz gereklidir. Bu amaç doğrultusunda Bölgemiz milletvekilleri ile beraber mevcut  hükümetin İl Başkanının da  desteğini alarak  konuyu biran  önce mevcut  hükümetin gündemine  taşımalıyız. Eğer ki mevcut siyasi iradeyi hazırlanan  projede  yanımıza  alabilirsek işte  ozaman  kruvaziyer  liman  projesi hayata daha  hızlı geçirilebilir. Bu yolda  hertürlü desteği vermekten  mutluluk  duyacağız.''dedi.

Ziyarette Meslek Kuruluşları Güçbirliğinin Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'a  kruvaziyer limanın kazandırılması amacıyla yapılan ziyaretler hakkında bilgiler verilerek 13 Eylül tarihinde yapılacak üst düzey toplantı hakkında bilgiler verildi.