KRUVAZİYER LİMANA ADIM ADIM - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KRUVAZİYER LİMANA ADIM ADIM

Haber Tarihi: 12.08.2014

İlçemize kruvaziyer liman yapılması amacıyla çalışmalarını sürdüren Meslek Kuruluşları Güçbirliği üyeleri ziyaret ettikleri Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’den büyük destek gördüler.

Bu kapsamda, Fethiye’ye kruvaziyer limanın yapılması amacıyla Muğla Valiliği tarafından düzenlenecek olan toplantı 13 Eylül tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapılacak. Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapılacak olan ve Muğla milletvekilleri, belediye başkanları ile ilgili bakanlıkların müsteşarlarının da katılacağı üst düzey toplantıda, kruvaziyer limanın yapılmasının gerekliliği anlatılırken, merkezi hükümetin yatırım planına alınması için çaba sarf edilecek.

Fethiye Belediyesi’nin kruvaziyer liman konusundaki çalışmasının bürokratik engeller nedeniyle akamete uğraması üzerine Fethiye’ye kruvaziyer liman yapılmasını bilimsel olarak ortaya koyan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi’nin Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği tarafından Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e sunuldu.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ziyaret eden Meslek Kuruluşları Güçbirliği üyeleri, kruvaziyer liman sonuç raporunu verip kruvaziyer limanın yapılması için destek istediler.

Meslek Kuruluşları Güçbirliği Dönem Başkanı ve Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, FTSO Başkanı Akif Arıcan, SMMMO’dan Rıza Aydın, Eczacılar Odası Fethiye Temsilcisi İbrahim Ertürk, Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Proje Koordinatörü Meltem Şimşek ile projeyi hazırlayan gruptan Dr. Ersel Zafer Oral ve Ayşe Danacı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ziyaret ederek proje kapsamında hazırlanan Fethiye Kruvaziyer Liman Çalışması Sonuç Raporu’nu teslim ettiler.  Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün kruvaziyer limanın yapılması için çalışacaklarını dile getirdiler.

Meslek Kuruluşu Güçbirliği platformu ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ziyaret etti. Ziyarette Dönem Başkanı Şaban Arıkan, Güçbirliği’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. FTSO Başkanı Akif Arıcan, kruvaziyer liman için FTSO’nun son bir yılda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek Fethiye’ye kruvaziyer limanın yapılması gerektiğine işaret etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün proje hakkında bilgi alırken Fethiye’ye kruvaziyer limanın yapılmasının gerekliliğine inandığını ve yapılan çalışma hakkında duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gürün; “Muğla Valiliği ile birlikte komisyon kurup ilgili bakanlıkların görüşünü alalım. Bakarız falan değil, bu projenin bizzat içerisinde olalım” diye konuştu.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Dönem Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ve beraberindeki heyet, Fethiye’de kruvaziyer liman yapılması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret ederek destek istedi.

Muğla’nın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Fethiye için kruvaziyer limanı oluşturulmaya çalışılmasının önemli olduğuna dikkat çeken Vali Güvençer: “Sadece Türkiye değil dünya turizminde de en üst sıralarda olan Fethiye’mize bu limanı kazandırabilmek turizmin daha iyi noktalara gelmesine yardımcı olacaktır. Konuyla ilgili Valilik olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Dilerim en kısa zamanda bu proje hayata geçer. Çalışma da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ziyarette Fethiye’ye kruvaziyer limanın yapılması amacıyla 13 Eylül tarihinde Muğla Valiliği’nin düzenleyeceği, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde Muğla milletvekilleri, belediye başkanları ile ilgili bakanlıkların müsteşarlarının da katılacağı üst düzey bir toplantı yapılması kararı alındı.

Toplantıda kruvaziyer limanın yapılmasının gerekliliği anlatılırken, merkezi hükümetin yatırım planına alınması için çaba sarf edilecek.