KRUVAZİYER LİMANI İÇİN GÜÇBİRLİĞİ YAPILMALI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KRUVAZİYER LİMANI İÇİN GÜÇBİRLİĞİ YAPILMALI

Haber Tarihi: 17.07.2014

Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliğince 16 Temmuz Çarşamba Günü yapılan toplantıda, ilçemize bilimsel olarak da yapılması görüşü çıkan kruvaziyer limanın yapılıncaya kadar takip edilmesi kararı alındı.

Ramazan Bayramından sonra Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediye Başkanlığı, siyasi partiler ile Muğla valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı ziyaret edilerek destek istenecek. Son aşamada ise tüm Fethiye olarak kruvaziyer limanın izni için Ankara’da gerekli görüşmeler yapılacak.

16 Temmuz Çarşamba Günü saat 16.00’da Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında kruvaziyer limanın yapılması için çalışma takvimi oluşturulması için bir araya gelen Meslek Kuruluşu Güçbirliği üyeleri toplantıda kruvaziyer limanın yapılması gerektiğinde birleşerek, izin alınıncaya kadar takibinin yapılması gerektiğinde birleştiler. Güçbirliği üyeleri kruvaziyer limanın nereye yapılacağı konusundan ısrarcı olunmaması gerektiğini belirterek kruvaziyer limanın yerinin bilimsel bir yaklaşımla belirlenebileceğine dikkat çektiler.

3 Temmuz tarihinde yapılan toplantıda alınan karar gereği yapılan ikinci toplantıya Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı ve Güçbirliği Dönem Başkanı Şaban Arıkan, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, SMMMO Başkanı Yaşar Bildirici,  Muğla Baro Temsilcisi Avukat Tayfur Ülker, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Müdürü Bülent Telli, İnşaat Mühendisleri Fethiye Temsilciliğinden Levent Çimen, Fethiye Makine Mühendisleri Odasından Hakan Yetiş ve TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu’nundan Abdullah Koyuncu katıldı.

Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı ve Güçbirliği Dönem Başkanı Şaban Arıkan’ın Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kruvaziyer limanın yapılması çalışma takviminin belirlenmesi konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Şaban Arıkan konuşmasında kruvaziyer limanın mutlaka yapılması gerektiğini belirterek “Kruvaziyer Limanın yapılmasının gerekliliği, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının hazırladığı Fethiye Kruvaziyer Liman Fırsat Analizi projesiyle de kanıtlandı. Kruvaziyer turizmi Fethiye’de başarıyla gerçekleştirilecek. Bunun için çalışma takvimi oluşturarak izin alınması için mücadele etmeliyiz. Ayrıca kruvaziyer turizmi yapan acenteleri ziyaret edelim, ilçemize davet edelim, onların da görüşünü alarak sonuç raporuna ekleyelim” dedi.

FTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çelik kruvaziyer limanın yerinin belirlenmesinde şehre en fazla katkıyı sağlayacak alana yapılması gerektiğini dile getirdi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, yer konusunun teknik ekip tarafından belirlenmesi gerektiğini belirterek “Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi, ilçemize  kruvaziyer  limanı  yapılmalı mı? Yapılmamalı mı? Sorusunun cevabını aradı. Sonuç raporu  ile yapılması gerektiği netleşti. Alınan  sonuçlar son derece olumlu. Bu aşamadan sonra bizim yapmamız gereken kamuoyu baskısı oluşturarak iznin alınmasını sağlamaktır. Bu işin takipçisi olmalıyız. Valilik, kaymakamlık, belediyeler, tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri olarak kruvaziyer turizmin başlaması için çaba sarf etmeliyiz” dedi.

Toplantı Ramazan Bayramından sonra Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, siyasi partileri ziyaret edip destek istenmesi ardından da Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ziyaret edip destek istenmesi kararı alındı. Fethiye ve Muğla genelinde gerekli çalışmaların yapılmasının ardından Ankara’dan iznin çıkması için çalışma yapılması görüşü kabul gördü.

3 Temmuz tarihinde yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği toplantısında Fethiye Kruvaziyer Liman Fırsat Analizi projesi Sonuç raporunun incelenmesinin ardından tekrar görüşülmesi ve yapılacak toplantıda son kararın verilmesi kararı alınmıştı.