KVKK BİLGİLENDİRME ONLİNE TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KVKK BİLGİLENDİRME ONLİNE TOPLANTISI

Haber Tarihi: 11.03.2021

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) uyumluluk süreci kapsamında ONLİNE bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir. Üyelerimize özel toplantı, 11 Mart 2021 Perşembe günü saat 14:00’teZOOM’ programı üzerinden dijital ortamda gerçekleşecektir. Toplantıda üyelerimize KVKK ve işletmelerin yükümlülükleri hakkında detaylı bilgilendirme yapılacaktır. Toplantıya katılım için:

Meeting ID: 850 6796 1744

Passcode: 1111

KVKK nedir?

KVKK 2016 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmiş ve Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş, kişisel verilerin gizliliğinin sağlanması, korunması ve izinsiz kullanımının önüne geçilmesi gibi temel amaçlar çerçevesinde tüm veri işleyen kişi ve kurumların uyumluluğunu esas alan kanundur.

VERBİS'E KAYIT SÜRELERİ HAKKINDA

Veri Sorumluları Siciline (Sicil) kayıt yükümlülüğünün süresinde yerine getirilemediği gerekçesiyle Sicile kayıt sürelerinin uzatılmasına ilişkin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile muhtelif sektör temsilcileri tarafından Kuruma intikal ettirilen taleplerin değerlendirilmesi neticesinde Kişisel Verileri Koruma Kurulunun Kararı ile;

• Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen süre 30.09.2020 tarihine,
  • Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilançosu 25 milyon TL’ den az olup ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen sürenin 31.03.2021 tarihine,
  • Kamu kurum ve kuruluşu veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen sürenin 31.03.2021 tarihine,

kadar olduğu belirtilmiştir.

İlgili veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü en ivedi şekilde yerine getirmeleri gerekmektedir.

NOT: VERBİS’e kayıt işlemleri halen devam etmektedir.

Online toplantı aydınlatma metni için tıklayınız.