KVKK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KVKK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haber Tarihi: 24.09.2019

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Likya Toplantı Salonunda 24 Eylül 2019 Salı günü saat 14.00’de Kişisel Verileri Koruma Kanunu(KVKK) hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.  FTSO üyelerinin, yöneticilerinin ve çalışanlarının katılımı ile gerçekleşen toplantı samimi bir ortamda gerçekleşti.

KVKK uzmanı Mehmet Şen’in sunumu ile  yapılan toplantıda KVKK’ya ait mevzuatın yanı sıra kanunun uygulanması sırasında kullanılması gereken teknolojilere de değinen Mehmet Şen “3 yıldır yürürlükte olan bu Kanun aslında  ülkemizde 1981 yılında yönetmelik değişikliği ile gündeme gelmiş, uygulanmasına ise 2016 yılında başlanmasına karar verilmiştir. Kişisel Verileri Koruma Kanunu bugün doğru bildiğiniz birçok uygulamanın aslında yanlış yapıldığını bizlere göstermesi açısından tüm kurum ve kuruluşların üzerine dikkatle eğilmesi gereken bir konudur” dedi.

Yapılan sunumda Kişisel Verileri Koruma Kanununda uyulması gerekli hususlar, özel nitelikli kişisel veriler ile genel nitelikli kişisel verilerin arasındaki farklar, veri güvenliği kavramı anlatarak bunların işlenmesi sırasında kullanılabilecek olan bilgi teknolojileri argümanları değerlendirildi. Katılımcıların sorularının cevaplandığı  toplantı  interaktif bir şekilde gerçekleşti.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) 24.03.2016’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmiş ve 07.04.2016 yılında Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun ile kişisel verilerin gizliliğinin sağlanması, korunması ve izinsiz kullanımının önüne geçilmesi gibi temel amaçlar çerçevesinde tüm veri işleyen kişi ve kurumların uyumluluğu esas almıştır.