KVKK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ONLİNE OLARAK YAPILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KVKK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ONLİNE OLARAK YAPILDI

Haber Tarihi: 12.03.2021

Odamız ve Odamızın KVKK danışmanlığı ve VERBİS sürecini yürüten Müftüler-Soydan Hukuk Bürosu işbirliğinde KVKK bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Dijital ortamda video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen toplantıda Av. Batuhan Soydan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu(KVKK) yükümlülükleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Bilgilendirme toplantısında Veri, Veri Sorumlusu, VERBİS, Sicile kayıt yükümlülüğü, Veri envanteri oluşturulması gibi konular hakkında bilgilendirme yapıldı.

Veri envanteri örneklerinin incelendiği toplantı soru-cevap ile tamamlandı.

KVKK nedir?

KVKK 2016 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmiş ve Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş, kişisel verilerin gizliliğinin sağlanması, korunması ve izinsiz kullanımının önüne geçilmesi gibi temel amaçlar çerçevesinde tüm veri işleyen kişi ve kurumların uyumluluğunu esas alan kanundur.

VERBİS'E KAYIT SÜRELERİ HAKKINDA

Veri Sorumluları Siciline (Sicil) kayıt yükümlülüğünün süresinde yerine getirilemediği gerekçesiyle Sicile kayıt sürelerinin uzatılmasına ilişkin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile muhtelif sektör temsilcileri tarafından Kuruma intikal ettirilen taleplerin değerlendirilmesi neticesinde Kişisel Verileri Koruma Kurulunun Kararı ile;

• Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen sürenin 31.12.2021 tarihine,
  • Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilançosu 25 milyon TL’ den az olup ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen sürenin 31.12.2021 tarihine,
  • Kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşu veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen sürenin 31.12.2021 tarihine

Kadar uzatılmasına karar verilmiştir.