Litvanyalı Basın Grubu FTSO’yu Ziyaret Etti. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Litvanyalı Basın Grubu FTSO’yu Ziyaret Etti.

Haber Tarihi: 20.06.2011

Muğla ili Ticaret ve Sanayi Odaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Dalaman Belediyesi iş birliği ve sponsorluğunda; Litvanya basınına bölgenin tarihi, turistik ve ticari yapısını tanıtmak üzere; 16-22 Haziran 2011 tarihleri arasında Muğla ili ve ilçelerini kapsayan bir gezi gerçekleştirilmiştir.

Dalaman, Fethiye, Dalyan, Köyceğiz, Marmaris, Muğla ve Bodrum’u ayrıntılı olarak ziyaret edecek ve çekim yapacak olan Litvanya’nın önde gelen etkili basın kuruluşlarında çalışan, 7 kişiden oluşan basın temsilcilerinin ilk durağı Fethiye idi. Heyet, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) ve FETOB yetkilileri eşliğinde ilçenin tarihi, turistik ve ören yerlerini gezip çekimler yaptılar. 18 Haziran’da da FTSO’yu ziyaret ederek FTSO Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşüp Fethiye’de geçirdikleri gezinin izlenimlerini aktardılar. Basın heyeti üyeleri, 100.000 Litvanyalı turistin Türkiye’ye, özellikle Antalya bölgesine geldiklerini belirtip Muğla bölgesi gezisinden sonra, Litvanya’da Muğla bölgesinin geniş bir şekilde tanıtımına yer vereceklerini ifade ettiler. Bu tanıtımlardan sonra Litvanyalı turistlerin Muğla bölgesini de tercih edeceklerine inandıklarını söylediler. FTSO yetkilileri tarafından Litvanyalı basın temsilcilerine, Litvanyalı turistlerin beklentilerinin sorulması üzerine; heyet şöyle bir açıklamada bulundu: Turistlerin, kaliteli yiyecek ve içecek istediklerini, her şey dahil sisteminin olduğu kaliteli bir otelde konaklayarak bölgenin tarihi ve turistik yerlerini gezmeyi tercih ettiklerini dile getirdiler. FTSO Başkanı Akif Arıcan, Fethiye’nin dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğunu söyleyerek tarihi yapısı, doğası ve birçok ören yeriyle Litvanyalı basın mensuplarının Fethiye’yi en iyi şekilde tanıtacaklarına inandıklarını ifade etti. Bölge turizminin önemine değinen FTSO Başkanı Akif Arıcan, bölge turizminin geliştirilmesi için bu tür tanıtım faaliyetlerinin olumlu etkisinin olduğunu ve odanın böyle bir organizasyon gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti belirterek iki ülke arasındaki işbirliklerinin artması halinde bunun ticarete, turizme ve ekonomiye katkısı olacağını vurguladı.