Marka Yönetimi Eğitimi Düzenlendi (19.11.2011) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Marka Yönetimi Eğitimi Düzenlendi (19.11.2011)

Haber Tarihi: 22.11.2011

19 Kasım 2011 tarihinde “Marka Yönetimi” Eğitimi Düzenlendi

Odamız tarafından düzenlenen ve Humanika Yönetim danışmanlığı firması eğitmenlerinden Dr. Barbaros KON tarafından verilen Marka Yönetimi Eğitimi 19 Kasım 2011 tarihinde Yacht Butik Otel’de düzenlendir ve eğitime 29 kişi katıldı.

Söz konusu eğitimin amacı, markaların yol haritasını çizmek ve bunu yapabilmek için markaların bugünkü durumunu derinlemesine incelemek ve gelecekte istediğimiz hedeflere varabilmesi için gereken stratejileri aktarmaktı. Bu amaç doğrultusunda eğitimde markaya yönelik teorik bilgiler, marka türleri, marka yönetim süreci, markanın konumlandırılması, marka tescili, marka yaratma ve koruma konuları çeşitli uygulama çalışmaları ve video görüntüleri ile katılımcılara aktarıldı.

1 gün süren eğitimde aktarılan konulara ilişkin kısa bir bilgi notu sunmak gerekirse aşağıdaki ifadelerle özetlenebilir.

ü  Marka olmak, zorlu bir çalışma, doğru bir yapı ve doğru planlanmış bir süreç ister.

ü  Marka, yetenekli insan ve sabır ister.

ü  Marka bir logo ya da etiketten ibaret değildir, müşteriye verilen sözdür.

ü  Marka bir kalite garantisidir ve belli bir yaşam tarzını anlatan değerler dizisidir.

ü  Marka yaratmanın başlangıç noktası, müşterinin ihtiyacını karşılayacak bir ürün sunmaktır.

ü  Marka oluşturma sürecinde, iletişim yöntemlerinin tümü, gereken dengelerde ve marka kimliği bütünlüğü içinde kullanılmalıdır.