MECLİS BAŞKANINDAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MECLİS BAŞKANINDAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Haber Tarihi: 12.03.2013

11 Mart Pazartesi günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke FTSO Likya Salonunda 5-6 Mart 2013 tarihinde düzenlenen Türkmenistan Yatırım Formundaki izlenimlerini FTSO üyelerine aktardı.

Büyükteke; ‘’Büyüyen Türkmenistan yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. 2012-2016 Kalkınma Programı hazırlayan ülkede toplam 70 milyar dolarlık yatırım planlanıyor. Türk müteahhitlik firmaları ülkede toplam tutarı 30 milyar dolar olan bin 400'den fazla proje üstlendi. Türkmenistan, 2012 itibarıyla 4.9 milyar dolar ve yüzde 19 payla Türk firmalarının dünyada en çok proje üstlendiği ülke konumunda.Örneğin Avaza’da otellerin %90’dan fazlası Türk müteahhitleri tarafından yapılıyor’’

Ayrıca FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke;’’04.03.2013  İstanbul da düzenlenen Türk-Yunan İş Forumu’nda Türkiye ve Yunanistan’ın büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu iki ülkeyi turizm konusunda rakip olmaktan çıkarıp, ortak bir destinasyon haline getirilmesi gerektiğini belirtti’ sözlerine ‘’ Bu Forum da bizi ilgilendiren kısım ise ,  Türkiye’ye Yunanistan’dan daha yakın olan Yunan adaları, maalesef çok daha az maliyetli olduğu halde, günlük yiyecek-içeceklerini Türkiye’den temin edememektedir. Bu konuda yapılabilecek tek girişim, Türkiye’de, Yunan adalarına yakın olan noktalarda akredite laboratuarlar kurmaktır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, Sayın Hisarciklioglu akredite laboratuarların bir an önce kurulması için ellerlinden geleni yapmaya hazır olunduğu belirtilmiştir.Bu bizim yıllardan bu yana hayal kurduğumuz ve bir türlü gerçekleşmeyen hedefimize çok yaklaştığımızı ve oda olarak bunun takipçisi olduğumuzu sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum’’ diyerek devam etti.

Son olarakda TOBB ticaret hayatını doğrudan etkilecek bir uygulamayı hayata geçirdi. Şirketlerin sicil bilgilerini reel sektöre açan uygulamaya ilişkin TOBB ile Kredi Kayıt Bürosu (KKB) arasında protokol yapıldı.http://www.kkb.com.tr  sitesine girip üye olunması halinde ,cep telefonuna gelen özet çek ve risk raporunda, kişi kredibilitesini ortaya koyabilecek bilgilere ulaşılabilecek.