MELİG’E 2 ÖDÜL BİRDEN - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MELİG’E 2 ÖDÜL BİRDEN

Haber Tarihi: 06.10.2015

Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi, Bilişimin Yıldızları adlı yarışmada yüzlerce proje arasında birinci olurken en iyi web sitesi dalında da birinciliğe uzandı.

Melig projesinin ülkemizin en prestijli bilişim yarışmasında iki ödülü birden alması başta FTSO ailesi olmak üzere tüm proje paydaşlarına büyük sevinç yaşattı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Avrupa Birliği fonlarından alınan destekle yürütülen Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi (MELİG) Projesi, gerçekleştirdiği iyi uygulamaların yanı sıra yaptığı web yazılım çalışması ile de kendinden söz ettiriyor. MELİG Projesinin öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yönelik hazırlanan web sitesi, fethiyekariyer.com’u da bünyesine alarak istihdam alanında da yer aldı. MELİG web sitesi, Türkiye Bilişim Derneği tarafından yapılan Bilişim Yıldızları yarışmasında halk oylaması ile eğitim kategorisinde birinci seçildi. Bir ödülle yetinmeyen MELİG, “En İyi Web Sitesi” ödülünü de alarak bilişim yıldızı oldu.

MELİG Projesinin iki ödül birden alması nedeniyle dün FTSO binasında yapılan toplantıya FTSO Başkanı Akif Arıcan, Başkan Yardımcısı Burhanettin Tuna, Fethiye Mesleki İstihdam Kurulu (FEMİK) üyeleri katıldı.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, MELİG Projesinin bu başarısını, Fethiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Komitesi üyelerinin de katıldığı basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu. Arıcan basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Malumları olduğu üzere Odamız, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Avrupa Birliği fonlarından aldığı destekle Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesini hayata geçirdi. Bu proje ile, mesleki eğitimin farkındalığının arttırılması, meslek liselerinin öğrenciler tarafından tercih edilebilirliğinin sağlanması ve mesleki eğitimin kalitesinin arttırılmasını amaçladık. Fethiye’de ve Türkiye’de eğitim alanında örnek olan pek çok çalışmaya Fethiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Komitesi ile beraber imza attık.”

Paydaşlarımız Projeyi Web Sitesi Üzerinden Takip Etti

“MELİG Projesi kapsamında www.melig.org.tr isimli bir web sitesini hayata geçirdik. Bu web sitesi ile mesleki eğitimin tüm taraflarının okul yönetimlerinin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve FEMİK üyelerinin tüm süreçlerden haberdar olmalarını sağladık.”

Mesleki eğitimin istatistiği tutulacak

“Söz konusu web sitesi ile alan-dal bazında stajyer talep girişi, stajyer eşleşmeleri, okulların ve işletmelerin verimliliklerinin takibi, okul bazında işletmelere yönelik staj başvurusu ve bunların istatistiki çıktıları gerçekleşecektir.”

MELİG sayesinde işverenler kolay stajyer bulacak

“Ayrıca hazırlanan web sitesi sayesinde MELİG Projesinin web sayfasını oluşturmakla kalmayıp, odamızın ücretsiz bir hizmeti olan fethiyekariyer.com’uda yeniledik. Yapılan bu değişimle işverenlerimiz fethiyekariyer.com’dan hem eleman bulacak; hem de mesleki eğitim kurumları ile iletişime geçip stajyer ihtiyacını karşılayabileceklerdir.”

MELİG 2 ödül birden aldı

“Hayata geçirilen MELİG Projesi web sitesi(www.melig.org.tr)ülkemiz çapında örnek bir uygulama oldu. Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Bilişim Yıldızları yarışmasında 2 yüzü aşkın proje arasında finalist olmaya hak kazandı. Yarışmaya eğitim kategorisinde katılan projemiz, yapılan halk oylaması sonucu eğitim kategorisinde birinci oldu. Bunun yanı, MELİG Projesi, jüri üyelerinin ve halkın oylaması ile “EN İYİ WEB SİTESİ” kategorisinde de birinciliğe layık görüldü.  Bu sayede, MELİG Projesi, ilçemize, 2 ödül birden kazandırdı.

Projenin Sürdürülebilirliği Sağlandı

MELİG Projesine halk oylamasında destek veren tüm üyelerimize, Fethiye halkına ve bize bu gururda katkısı olan Odamız personeline, proje paydaşlarına, Fethiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Komitesine, proje yazılımlarını yapan ARGESOFT firmasına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

MELİG Projesi web yazılımını gerçekleştiren ARGESOFT Firmasın sahibi Mehmet Aykul’da şunları söyledi: “MELİG Projesi web sitesi ile sürekliliği sağlanmış oldu. fethiyekariyer.com’a staj programlarının entegre edilmesi, stajyerlerin iş dünyasına geçişinde takibi edilmesini de sağladı. Bu projenin sürdürülebilirliği açısından önemli. Bu çalışmanın içinde olmaktan da mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim.” dedi.