MELİG Projesi, lise tercih aşamasında olan orta okul son sınıf öğrencilerine ‘Meslek Koçu ile Buluşma’ faaliyeti gerçekleştirdi.
Seydikemer ve Fethiye’de eğitim veren okullardan seçilen 50 öğrenci, ileride yapmak istedikleri meslekleri, yerinde inceledi.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) tarafından Avrupa Birliği fonlarından alınan destekle yürütülen Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi (MELİG) Projesi kapsamında ‘Meslek Koçu İle Buluşma’ uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamaya, Seydikemer bölgesinde eğitim veren okullardan 25 öğrenci, Fethiye’den 25 öğrenci katıldı. Öğrencilerin hangi alanlardaki meslek koçları ile bulaşacağı Fethiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Komitesi tarafından belirlendi. Uygulamaya katılacak öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlendi. Belirlenen öğrenciler meslek tercihleri doğrultusunda meslek koçları ile eşleştirildi. Otuz meslek koçunun gönüllü katıldığı uygulamaya eğitmen Prof. Dr. İsmail Üstel uzman olarak refakat etti.
Uygulama iki günde gerçekleştirildi. İlk gün öğrenciler Prof. Dr. İsmail Üstel İle bir araya geldi. 4 saat süren grup odak çalışması yapıldı. Öğrenciler düşündükleri meslekleri ve meslek seçerken nelere dikkat ettiklerini bu görüşmede dile getirdi.
Öğrenciler, uygulamanın ikinci gününde meslek koçları ile buluştu.
Uygulamanın ikinci günü Ata Park otelde yapılan kahvaltı ile başladı ve meslek koçlarına yapılacak uygulama hakkında Prof. Dr. İsmail Üstel tarafından seminer verildi. Seminere FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Ali Öğütveren, Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun Sağır, İMEAK Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Komitesi üyeleri ve meslek koçları katıldı.
Seminerde Prof. Dr. İsmail Üstel tarafından bir gün önce öğrencilerle yapılan görüşmede çıkan sonuçlar, öğrencilerin meslekler hakkında ne düşündüğü, seçecekleri mesleklerden beklentileri, mesleklerinin yanı sıra özel hayatlarına da zaman ayırabilmek istedikleri gibi bilgiler paylaşıldı.
Meslek koçları ile yapılan seminerin ardından öğrencilerle de 15 dakika süren bir seminer yapıldı. Ardından öğrenciler meslek koçları ile buluştu ve iş yerlerine doğru yola çıktı. İstedikleri meslekleri yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, meslek koçları iş yerinde bir gün geçirdi. meslek koçları ve öğrenciler Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesinin son uygulaması olan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Uygulamaya katılan öğrencilere 10 ar euro cep harçlığı verildi.