MELİG PROJESİ BAŞARI GETİRMEYE DEVAM EDİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MELİG PROJESİ BAŞARI GETİRMEYE DEVAM EDİYOR

Haber Tarihi: 01.04.2016

Fethiye Teknik ve Meslek Lisesinin mutfak ve aşçılık bölümü öğrencileri; İstanbul, Antalya ve Fethiye’de aldıkları kupalarla birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Öğrenciler ve öğretmenleri, bu başarıda FTSO tarafından yürütülen MELİG Projesinin katkısının çok olduğunu belirterek FTSO Başkanı Arıcan’a teşekkür etti.

Fethiye Teknik ve Meslek Lisesinin mutfak ve pastacılık bölümü öğrencileri 8. Antalya Uluslararası Altın Kep Asçılar Yarışması, 14. Uluslar arası İstanbul Gastronomi Festivali ve Fethiye Mavi Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen yarışlarda aldıkları kupa, madalya ve sertifikaları ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Öğrenciler ziyaretleri sırasında FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Genel Sekreteri Füsun Şahin ile görüştüler. Öğrencilere Okul Müdürü Sedat Dostabakan, öğretmenleri Sezgin Gündüz ve Dilber Sirek de eşlik etti. Öğretmenler ve eğitimciler öğrencilerinin bu yarışmalara geçtiğimiz yıl ilk kez FTSO tarafından 2015 yılında yürütülen Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi kapsamında katıldıklarını ifade etti. Öğretmenler ve eğitimciler, proje kapsamında okullarına alınan ekipmanların da bu başarıda çok büyük etkisi olduğunu ifade ettiler.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Genel Sekreteri Füsun Şahin ile görüşen öğrenciler yarışmalarda yaşadıkları duyguları paylaştılar. İstanbul Gastronomi Festivalinde ekip arkadaşları D.Rahman Dikmen ve Taha Koç ile birlikte yaşadıklarını birincilik duygusunu anlatan Takım Kaptanı Esin Göktaşlı, şunları söyledi: “Çok okul katılmıştı. Geçen yıl ikinci olduk. Bu sene 3 bile olsak iyi yinede diyorduk. Yarışma sonuçları açıklanırken üçüncü olanlar ve ikinci olanlar açıklandı. Biz umudumuzu kaybettik. Rahman arkadaşımızın ismi genellikle zor okunuyor. Birincilik sonucu açıklanırken sunucu durakladı. Aynı şey geçen yıl da olmuştu. Biz o zaman birinci olduğumuzu anladık. Sonrasında uçtuk. Rahman o gün kupa ile uyudu zaten.”

Öğrencilerin mutluluğunu paylaşan Arıcan, meslek sahibi olmanın önemini vurguladı. İşsizliğin en önemli sebebinin mesleksizlik olduğunu belirten Arıcan, “Sizlerin artık bir altın bileziğiniz var. Çoğunlukla lise son sınıfların olduğunu görüyorum. Bazılarınız hayata atılacak bazılarınız bir üst eğitim seviyesine geçecek. Umarım başarınız daim olur.” dedi.

Yarışmalar ve Derece Alan Ekipler:

Esin Göktaş’ın kaptanı olduğu B.Rahman Dikmen ve Taha Koç’tan oluşan ekip 8. Antalya Uluslararası Altın Kep Asçılar Yarışmasında Türkiye Birincisi oldu. ekip hazırladığı soslu balık tabağı ile başarıyı kazandı.

14. Uluslar arası İstanbul Gastronomi Festivaline katılan Gamze Kökçü’nin kaptanı olduğu, Keziban San ve Aybüken Kılınç’tan oluşan ekip aşçılıkta, Modern Türk Mutfağı Ekip Yardımcılığı kategorisinde altın madalya aldı.

Hüseyin Değnek’in kaptanlığındaki M.Ensar İzdeman ve O.Okan Akgedik’ten oluşan ekip pastacılıkta Pratik Gençler Ekip Yardımcılığında gümüş madalya kazandı.

Ali Sinan Güven kaptanlığında Ahmet A.Patat ve Yasin Poyraz’dan oluşan ekip aşçılıkta Pratik Gençler Ekip Yardımcılığı kategorisinde gümüş madalya kazandı.

Ayşegül Erişende pastacılık dalında Makarna Bireysel kategorisinde gümüş madalya kazandı.