MELİG PROJESİ BİLİŞİM YILDIZLARI FİNALİSTLERİ ARASINDA - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MELİG PROJESİ BİLİŞİM YILDIZLARI FİNALİSTLERİ ARASINDA

Haber Tarihi: 21.09.2015

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, çalışmalarıyla İlçemizin adını ulusal basında duyurmaya devam ediyor. Mesleki eğitim konusunda farkındalık yaratılması ve mesleki eğitimin kalitesinin arttırılarak işletmelerin nitelikli eleman sorununa çözüm bulunması amacıyla FTSO tarafından hazırlanan Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi (MELİG) Projesi, Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışmasının eğitim kategorisinde ülke genelinde yüzlerce proje arasında finale kaldı.

Jürisinde Eczacıbaşı, Bahçeşehir Üniversitesi gibi önemli isimlerin yer aldığı Bilişim Yıldızları yarışması e-dönüşüm projelerini teşvik ederek, Türkiye’nin e-dönüşüm çalışmalarına katkıda bulunmak üzere her yıl düzenlenmektedir.

MELİG Projesinin faaliyetlerini anlatmak ve paydaşları buluşturmak için hazırlanan www.melig.org.tr halk oylamasında da yeterli desteği alabilirse, ülke genelinde oldukça prestiji olan yarışmada İlçemizin adını duyuracak. 18 Eylül Cumartesi günü başlayan halk oylaması 1 Ekim tarihinde sona erecek. Melig Projesi’nin kategorisinde birinci olması halinde 2 Ekim tarihinde yapılacak ödül töreninde ödülü alınacak. FTSO Yöneticileri, halk oylamasında yüksek oy alınabilmesi için tüm Fethiyelileri, Bilişimin Yıldızları yarışmasında oy vermeye davet ettiler.

Projeler Yaratıcılık, Yenilik, Etkileme, Teknolojik Bağımlılık, Projenin Organizasyon Yapılandırılması, Hizmetlerin (e-Hizmet) Kullanımının Yaygınlaştırılması, Elektronik İmza, Elektronik Belge Yönetim Sistemi, Performans, Kullanıcı Dostu, Tasarım, Özürlü Vatandaş, Veri Güvenliği ve Mobilite kriterlerine göre, alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.

Melig Projesinin finale kalmasıyla, web sayfasının işleyişi ile toplumda internet üzerinden dönüşümüne devam ettiği de gözler önüne serilmiş oldu.

Yarışırken öğrenmek ve öğretmek, amaç birliği yaparak Türkiye’nin rekabet edebilirliğini artırmak, herkesi bu konuda bilinçlendirip cesaretlendirmek ve buradaki kazanımları etraflıca gösterebilmek amacıyla Bilişim Yıldızları yarışmasını ilk olarak 2009 Yılında düzenleyen Türkiye Bilişim Derneği, yarışma ile iş dünyasını kendilerini daha ileriye taşıyacak yeni iş modelleri ile buluşturmak, değişik sektörlerden başarılı e-dönüşüm örneklerini göstermek ve onlara kendileri tanıtma imkânı vermeyi hedefliyor.

Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması, öncelikle T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu, İnternet Geliştirme Kurulu; Sivil Toplum Kurumlarından MOBISAD, TBV, TÜBİSAD, TÜBİFED tarafından desteklenmektedir.

Oylamaya katılmak için: http://bilisimyildizlari.org/