MELİG PROJESİ MESLEKİ EĞİTİMİN FARKINDALIĞINI ARTIRIYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MELİG PROJESİ MESLEKİ EĞİTİMİN FARKINDALIĞINI ARTIRIYOR

Haber Tarihi: 17.05.2015

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Avrupa Birliği Fonlarından alınan destekle yürütülen Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi kapsamında ortaokul son sınıf öğrencilerine yönelik farkındalık çalışmaları yoğun programıyla devam ediyor.

FTSO tarafından yürütülen Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi ile ortaokul öğrencilerine mesleki eğitim farkındalığının kazandırılması ve öğrencilerin meslekler ve çalışma koşulları hakkında yaşayarak bilgi edinmelerine olanak sağlaması amacıyla İşletme ve mesleki okul gezisi düzenlendi. Seydikemer İlçesine bağlı 14 ortaokuldan toplam 429 öğrencinin faydalandığı 4 gün süreli gezide; 3 meslek lisesi ve 12 işletme ziyaret edildi.

Dört gün süren faaliyet kapsamında her gün farklı bir öğrenci grubunun katıldığı faaliyetlerde kız öğrenciler ile erkek öğrenciler farklı işletmeleri ziyaret etti. Kız öğrenciler işletme ziyaretleri kapsamında Uçan Balon ve Minik Nergisler Kreşlerini, Empati Yaşlı Bakım Evini, Saliha Sultan Pastanesi Fabrikasını,Fatih Yılmaz Fotoğrafçılığı, White Otel ile Flamingo Oteli; erkek öğrenciler Reis Mobilyayı, Anadolu Teknik Servisi, Saliha Sultan Pastanesi Fabrikasını, Ayna Yatçılığı, Belcekız Delux Otel ve Belcekız Tatil Köyünü ziyaret etti.

Mesleki eğitim veren kurumları gezen öğrenciler Şefika Pekin Kız Meslek ve Teknik Lisesi'nin atölyelerini, Fethiye Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi Atölyelerini, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölümlerini ve Denizin Büyüsü projesi kapsamında 14-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen mesleki okul tanıtım günleri ve TÜBİTAK 4006 fuarını gezme fırsatı buldu.

Yapılan işletme ziyaretlerinde, işletme sahipleri tarafından meslekleri hakkında öğrencilere bilgi verildi. Meslek ahlakı, yapılan işin mesleki eğitimi, çalışma koşulları ve alınan ücretlerin bilgisi işyeri sahipleri tarafından öğrencilerle paylaşıldı.

İşletme ve Okul gezilerinde öğrencilere Fethiye Rehberlik ve Araştırma Merkezinden Pdr.Pınar Özmen ve MELİG Proje Koordinatör Yard. P.Gözde Ünsalan eşlik etti.