MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YOĞUN KATILIMLA YAPILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası
Loading...
Haber Galerisi

MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YOĞUN KATILIMLA YAPILDI

Haber Tarihi: 15.03.2019

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Fethiye ve Seydikemer ile ilçemizdeki sektörlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini ilk elden karar mercilerine ulaştırılması amacıyla düzenlediği, 2019 yılının ilk Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Şehit Sümer Deniz Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda 15 Mart Cuma günü düzenlenen toplantıya FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve Meslek Komitesi Üyeleri ev sahipliği yaptı. FTSO Meslek Komiteleri Başkanlarının sunumlarla sektör sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdikleri toplantıya Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Alaattin Yıldırım, İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Nagihan Bulut, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Hasan Koç, Fethiye Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Dr. Serap Server Kipay, siyasi partilerin ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının il ve ilçe yöneticileri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda misafir katıldı.

“İş dünyası olarak üretim ve yatırım yapmaya devam edeceğiz”

Toplantının açış konuşmasını yapan FTSO Başkanı Mustafa Büyükteke, meslek komitelerinin sektörel sorunları çözüm önerileriyle birlikte ilk elden çözüm mercilerine sunmasının komitelerin görevlerine yerine getirmesi açısından büyük önem arz ettiğini söyledi. Bölge ekonomisinin ülke ekonomisinden ayrı düşünülemeyeceğini kaydeden Büyükteke, “İş dünyasının temsilcileri olarak bizler bölgemizin ve ülkemizin istikbali ve milletimizin refahı için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da siz değerli girişimcilerimizle birlikte yatırım ve üretim yapmaya devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da Fethiyemizi ve Seydikemerimizi bölgemizde; ülkemizi ise dünyada hak ettiği konuma taşıma inancımızdan ve yolumuzdan kesinlikle dönmeyeceğiz.” dedi.

“Çocuklarımıza aydınlık gelecek bırakabilmek en önemli hedefimiz”

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da açış konuşmasında Fethiye ve Seydikemer ile sektörlerin sorunları ve çözüm önerilerinin karar mercilerine ulaştırılması amacıyla düzenlediği ve geleneksel hale gelen FTSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nın yaklaşan yerel seçimler öncesine denk gelmesinin önemine değindi. Çıralı, “Meslek komiteleri başkanlarımız ve sözcülerimiz, bölgemizin sorunları ve çözüm önerilerini görevdeki başkanlarımıza ve göreve talip olan adaylarımıza iletme fırsatı bulacak. Bu nedenle katılımınız bizim için çok önemli ve değerli. Bugünkü toplantımızın çok verimli olacağına inanıyorum.” dedi.

“Fethiye ve Seydikemer ekonomisinin önündeki engellerin kaldırılması dolayısıyla çocuklarımıza, gelecek nesillere kalkınmış bir bölge, aydınlık gelecek bırakabilmek hiç kuşkusuz ki bizim en önemli hedefimiz” diyen Osman Çıralı, şöyle devam etti:

“Teleferik Projesi artık daha değerli”

“Bu hedefe ulaşmamızı sağlayacak her türlü projeyi, beraber hayata geçirmek bizim en temel görevimizdir. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemizin geleceğinin şekillenmesine yönelik yaptığımız çalışmalara, müjdeli bir haberi sizinle paylaşarak başlamak istiyorum. Babadağ Teleferik Projemizde önemli bir adımı daha geride bıraktık ve Projemizin daha rantabl olması ve Ölüdeniz manzarasıyla zirveye çıkılması amacıyla teleferik kalkış istasyonunun yerinin değiştirilmesiyle ilgili ön izni aldık. Teleferik Projemiz şimdi çok daha değerli hale geldi. Ön izin sürecinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Tarım ve Orman Bakanımız olmak üzere, eski ve yeni Milletvekillerimizle Odamızın eski yöneticileri ve bize inanan, destek veren herkese bir kez daha sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Artık Babadağ Teleferik Projesi’nin önünde engel kalmadı. Amacımız önce 2020 yılında yapılacağı açıklanan ancak Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından 2022 yılına ertelenen Dünya Hava Oyunları ve öncesinde yine bu organizasyonun 2020 yılında Babadağ’da yapılacak kapsamlı ön hazırlıklarına teleferik projemizi yetiştirmek ve Babadağ’ı dünya markası haline getirmek.

“Belcekız Plajı’nın işletmesi FGB’ye verilmeli”

Bu noktada Odamız ve Babadağ için önemli olan bir konuya daha değinmek istiyorum. Babadağ’dan yapılan yamaç paraşütünün iniş noktası olan Belcekız plajında uygulanan işletmecilik anlayışı sportif faaliyetleri riske atıyor ve burada ciddi kazalara sebep oluyor. Bu kazalar bölgemizin uluslararası alanda imaj ve itibarını zedeliyor. Hızla gelişen yamaç paraşütü sporunun güvenle yapılabilmesi için orada kamu yararı gözeten bir işletme anlayışına ihtiyaç var. İniş noktası sorununu çözmek için Belcekız Plajının işletme hakkının, kar amacı gütmeyen Odamızın bağlı ortaklığı Fethiye Güç Birliği’ne verilmesi konusunda sizlerden destek istiyorum.”

İstihdam Seferberliği için çağrı

Konuşmasında 25 Şubat 2019 tarihinde “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası hakkında da bilgi veren ve seferberliğe katılım çağrısı yapan Osman Çıralı, “İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası ile iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor ve bunları pek çoğu tarihi destekler. Bu teşvikler konusunda şirket sahipleri ve yöneticileri kadar muhasebecilere ve şirketlerin insan kaynakları yöneticilerine de büyük görevler düşüyor. İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda onlardan ekstra hassasiyet bekliyoruz. Sosyal medyada ve Odamızın web sayfasında da yayınlanan bu teşviklerle aklınıza takılan bir konu olursa, Odamıza ve İŞKUR Müdürlüğümüze başvurabilirsiniz.” diye konuştu.  

Yunanistan Vizesi artık FTSO’dan alınacak

“Konuşmama müjdeli bir haberle başladım yine müjdeli bir haberle tamamlamak istiyorum” diyen Çıralı, şunları kaydetti:

“13 Şubat Çarşamba günü Yunanistan İzmir Konsolosumuz ile görüştük ve vize işlemlerinin Odamız aracılığıyla yapılması konusunda söz aldık. Odamızın yaptığı girişimler sonuç verdi. Dolayısıyla Yunanistan vizesi için artık İzmir’e gitmemize gerek kalmayacak. Üyelerimiz ve Fethiyeli hemşehrilerimiz, Yunanistan vizesi başvurularını Odamıza yapabilecekler. Odamız bünyesinde Yunanistan vize işlemlerini randevu sistemi ile gerçekleştirebileceğiz. Vize kolaylığı sayesinde komşumuz Yunanistan ile hem turizm hem de ekonomik ilişkilerimiz daha da güçlenecek.”

 “Kırsal Muğla üretecek, kıyısal Muğla tüketecek”

Toplantının açılışında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla'nın doğal ve tarihi güzellikleri yanında bereketli topraklara sahip olduğuna vurgu yaparak turizm kenti olarak bilinen Muğla'nın aslında çok önemli bir tarım kenti de olduğunu ifade etti. Kooperatifleşmeye özel bir önem verdiklerini anlatan Gürün, Kırsal ve Kıyısal Muğla’yı birbirine daha da yakınlaştıracağız. Düzenli yollar ve tarımsal desteklemelerle yakınlaştırdığımız kırsal-kıyısal Muğla’da kooperatiflerimizle işbirliği yaparak üretimi arttıracağız. Kırsal Muğla üretecek, kıyısal Muğla tüketecek. Alım garantili çiçekte kooperatifimizle başardığımız üretimi sütte, peynirde, ette, balda, susamda, balıkta, meyvede, sebzede hayata geçireceğiz. Dışarıdan malzeme alan otellerimiz, kurumlarımız Muğla markasıyla kırsal Muğla’da üretilenleri tüketecek, Muğla tarımda kooperatiflerle kalkınacak, üretici kazanacak. Bu bereketli toprakların hakkını vermek, çiftçilerimizin topraklarını satmaması için Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tarım, çiftçi, kooperatifler, üretim, toprak, emek bizim için önemli kavramlar. Eskiden kalan yöntemlerle değil bilimsel verilerle üreticimizin katma değeri yüksek ürün üretmesini istiyoruz” diye konuştu.

“Ortak Akılla sorunlar çözülmeli”

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan da toplantının açılışında yaptığı konuşmada Meslek Komitelerinin toplanması sorunların ortaya konması ve çözüm arayışları her zaman yararlı olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Bu toplantının seçim öncesinde olmasını zaman kaybına tahammülümüz olmadığı için çok daha yararlı buluyorum. Sorunları ortaya koyacağız, çözüm önerilerin de ortaya koyacağız. Yerel yönetimler hemen uygulamaya geçmesi mümkün olacaktır. Çünkü ülke olarak ekonomik bir kriz yaşıyoruz, umarım bütün sektörlerde sorunları aşacağız. Fethiye ve Seydikemer’i birlikte değerlendirdiğimizde turizmden tarıma, inşaatta kadar çok geniş bir faaliyet alanlarından bahsediyoruz. Ortak akılla Fethiye ve Seydikemer’i ekonomik olarak birbiriyle örtüştürmemiz gerekiyor.”

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner de açış konuşmasında Fethiye’nin nüfusunun her geçen gün artığını, artan nüfusa paralel olarak ihtiyaçların da arttığını vurgulayarak, “Sorunlarımızı geçtiğimiz günlerde Fethiyemizi ziyaret eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımıza ilettik. Özellikle yaz aylarında hareketlenen turizmle birlikte artan trafik ve otopark sorununun çözümü konusunu da geçtiğimiz aylarda Turizm Konseyimizle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilettik.” dedi.

Komiteler sorunları ve çözüm önerilerini sundu

Toplantıda daha sonra 1 Nolu Meslek Komitesini Temsilen Komite Üyesi Harun Yüksel Balcı,, 2 Nolu Meslek Komitesini Temsilen Komite Başkanı Atabey Şahin, 3 Nolu Meslek Komitesini Temsilen Komite Üyesi Ömer Yıldırım, 4 Nolu Meslek Komitesini Temsilen Komite Üyesi Ali Çelik, 5 Nolu Meslek Komitesini Temsilen Komite Başkanı Mustafa Yiğit, 6 Nolu Meslek Komitesini Temsilen Komite Üyesi Ramazan Sıtkı Gümüşhan, 7 Nolu Meslek Komitesini Temsilen Komite Başkanı Mehmet Selim Günday, 8 Nolu Meslek Komitesini Temsilen Komite Başkanı Fadıl Ardıç, 9 Nolu Meslek Komitesini Temsilen Komite Başkanı Ozan Avcı, 10 Nolu Meslek Komitesini Temsilen Komite Başkanı Emrullah Tuna, 11 Nolu Meslek Komitesini Temsilen Komite Başkanı Mehmet Köse, 13 Nolu Meslek Komitesini Temsilen Komite Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Uyar yaptıkları sunumlarla sektörlerine ilişkin bölgesel ve ulusal sorunları çözüm önerileriyle beraber dile getirdiler. Toplantı günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber Galerisi
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) internet sitesinde, çerezler kullanılarak kişisel verileriniz işlenmektedir. Kesinlikle gerekli çerezler, web sitemizin çalışması amacıyla kullanılmaktadır. Kesinlikle gerekli olmayanlar ise, açık rıza vermeniz halinde sitemizin daha iyi hizmet edebilmesi ve kişiselleştirme (gizlilik tercihiniz hariç olmak üzere diğer tercihlerinizin siteye tekrar girdiğinizde hatırlanmasını sağlamak) amaçlarıyla sınırlı olarak kullanılacaktır. Çerez tercihlerinizi panel vasıtasıyla yönetebilirsiniz. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için web site gizlilik ve çerez politikasını , web sitemizi ziyaret etmeniz halinde işlenecek kişisel verileriniz için ise web sitesi aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.