MESLEK KURULUŞLARI FETHİYE İÇİN BİRARAYA GELİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MESLEK KURULUŞLARI FETHİYE İÇİN BİRARAYA GELİYOR

Haber Tarihi: 18.02.2014

17 Şubat 2014 Pazartesi günü saat 14.00'da Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Fethiye'deki meslek kuruluşları, üyelerinin ve bölgenin sorunlarına sahip çıkmak, emek ve sermayesini bir araya getirerek bölgeye katma değer ve istihdam sağlayan kesimlerin temsilcileri olarak seslerini duyurmak ve daha etkili olmak amacıyla  bir  toplantı  gerçekleştirdi.

Toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Eriz, FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı, Meclis Başkan Yardımcısı Fikret Koyuncu, Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çelik, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Bildirici, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği Levent Çimen, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Çiğdem Özel ve Ezgi Talaş Cüceoğlu ile TÜRSAB Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya katıldı.

Toplantı Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan başkanlığında başladı.

Akif Arıcan Fethiye'nin herkes tarafından bilinen ortak sorunları olduğunu, Fethiye'deki meslek kuruluşlarının  üye sayısı baz alındığında  Fethiye nüfusunun yarısını temsil ettiğini, bu nedenle de bir araya gelerek bu sorunlar hakkında girişimlerde bulunmaları gerekliliğinin öneminden bahsetti. Bir araya gelinemediği durumlarda sorunları ifade etmede seslerin cılız kaldığını fakat ortak akıl ve hareket oluşturulursa icracı makamlar karşısında  güçlü olarak kamuoyunu temsil edebileceklerini ifade etti.

Arıcan ayrıca meslek kuruluşlarının yapıları gereği siyasetten uzak olmalarının avantajı olduğunu bu sayede tüm icracı makamlara tarafsız olarak sorunları aktarabilecekleri söyledi. Daha önceki girişimlerin çeşitli nedenlerle istenilen düzeye çıkamadığını anlattı. Bu toplantıya Fethiye'deki meslek kuruluşlarının hepsinin davet edildiğini, gelen kuruluşlara teşekkür ederek gelmeyen kuruluşların da zaman içinde katılmalarını umduklarını söyledi.

Söz alan Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ortak girişimi desteklediklerini ve Fethiye sorunları hakkında söyleyecekleri olduğunu anlattı.  Meslek kuruluşlarının bir araya gelerek  asgari müştereklerde ortak hareket etmenin sorunların çözümünü hızlandıracağını söyledi.

Fethiye Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Bildirici toplantıya gelenlerin ayrı ayrı meslek birliklerinde çalışmalarına devem edeceğini burada ortak hareket edilecek konular üzerinde konuşulması ve sorunların belirlenmesi için toplantıların sürekliliğinin önemli olduğunu belirtti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Selametin Yılmaz toplantıların aynı zamanda katılan meslek kuruluşları arasında diyalogu artırıcı bir işlevi olacağını, ortak sorunları olan  odaların ikili veya üçlü ortak yönetim kurulu  toplantıları gerçekleştirerek daha etkili girişimlerde bulunmalarına olanak sağlayacağını söyledi.

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra da işbirliğinin önemine dikkat çekerek böyle bir oluşumun başta üyeleri olmak üzere tüm Fethiye’ye katkı sağlayacağını ifade etti.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, başta Fethiye’ye İşletme Fakültesinin kazandırılması olmak üzere bu tür birlikteliklerin Fethiye’ye önemli kazanımlar sağlağıdığı, daha önce benzer birliktelik girişimlerinin çeşitli olumsuzluklar nedeniyle akamete uğradığını ancak olumsuzluklar ve zorlukların aşılabileceğini ifade etti.

TÜRSAB BYK Başkanı Süleyman Kaya bu girişimin bir an önce hayata geçmesinin Fethiye 2014-2015 turizm  tanıtımı ile ilgili önemli kararların alınması açısından gerekli olduğunu söyledi.

FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı tespit edilecek sorunların yerel seçimler öncesi tüm adaylara ulaştırılması gerektiğini çünkü toplum için hizmet vaat eden adaylar için yol gösterici bir nitelik taşıyacağını anlattı.

Toplantı Fethiye sorunları tartışmasına girmeden FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin'in önerisi ile usul hakkında kararlar alınmasına geçildi.

Yapılan konuşmalar sonucunda :

·         Toplantının adının Fethiye Meslek Kuruluşları Oluşumu olmasına ,

·         Toplantıların ayda bir yapılmasına

·         Toplantıların her ayın ilk perşembe günü yapılmasına

·         Toplantı sekretaryasının altı ayda bir başkanlığı üstlenen kurum tarafından sürdürülmesine , altı ayda bir isim sırasına göre toplantı başkanlığının sıra ile değiştirilmesine

·         Kararların oy çokluğu ile alınmasına

·         Toplantı ile ilgili masrafların katılan kurumlar tarafından karşılanmasına

karar verilmiştir.