MESLEK KURULUŞLARI GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU ARALIK AYI TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MESLEK KURULUŞLARI GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU ARALIK AYI TOPLANTISI

Haber Tarihi: 29.12.2017

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu 2017 yılının son toplantısını 28 Aralık Perşembe günü yaptı. Platformun yeni dönem başkanı Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Yaşar Bildirici olarak belirlendi. Toplantıda 2017 yılında ele alınan konular yeniden değerlendirilerek 2018 yılı çalışma planı görüşüldü.

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun 2017 yılının son toplantısı 28 Aralık Perşembe günü FTSO Meğri Toplantı salonunda yapıldı. Muğla Barosu Fethiye Temsilciliğinin dönem başkanlığının tamamlandığı toplantıda Pazarcılar Odasının seçimlerinin olması nedeniyle dönem başkanı olarak Fethiye Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Yaşar Bildirici seçildi. Yaşar Bildirici; Fethiye Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu dönem başkanlığını 2018 Yılı Haziran ayına kadar yürütecek.

Toplantıya FTSO Başkanı Akif Arıcan, Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Fatih Taşer, TÜRSAB adına Barış Kaya, DTO Müdürü Bülent Telli, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör, Fethiye Ziraat Odası adına Hakan Ekiz, FTSO’dan Ali Çelik, FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin katıldı.

Toplantıda 2018 yılında gündeme alınan öncelikli sorunlar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Platform üyeleri tarafından Fethiye merkezde yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçilmesi amacıyla belediyeler ile bu konuda yapılacak çalışmalar hakkında görüşülmesi önerisi sunuldu.

FTSO Başkanı Akif Arıcan Fethiye merkezde yaşanan trafik sıkışıklığının otopark yapmanın dışında çeşitli uygulamaların hayata geçirilmesi ile çözülebileceğini dile getirdi.

Toplantıda ele alınan konular arasında Göcek Tüneli sorunu, Yat-çekek yerinin taşınması, Kruvaziyer iskele, Kaya Köyünün imarı konusu gündeme gelirken, konuların 2018 yılında tekrar ele alınması istendi.

Toplantıda geniş yer bulan konular arasında Fethiye Üniversitesinin kurulması da yer aldı.

FTSO Başkanı Akif Arıcan Fethiye Üniversitesinin kurulması konusunda AK Parti MYK üyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ile de görüştüğünü belirterek “Ocak ayı içerisinde Bülent Bey aracılığı ile Milli Eğitim Bakanımız İle görüşmeye çalışacağız. Bülent bey Bakanımızın bugünlerde yoğun olduğunu belirterek ocak ayında daha rahat görüşülebileceğini söyledi. Ayrıca Fethiye Üniversitesi konusunda görüştüğüm AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, ‘Pek çok bakanla görüştüm ve olumlu görüşler aldım.’ dedi. Fethiyeli Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’nın Cumhurbaşkanımız ile arasının çok iyi olması sebebiyle bakanımız aracılığı ile Cumhurbaşkanına ulaşmaya çalışacağız. Fethiye Üniversitesinin 2018 yılında kurulması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Turistik alandaki bakımsız evlerin düzenlenmesi, antik tiyatro ve kalenin restore edilerek turizme kazandırılması için çalışma yapılması önerisi sunuldu.

Toplantının sonunda dönem başkanlığının değişmesi nedeniyle pasta kesilerek Yeni Yılın tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi istendi.