MESLEK KURULUŞLARI GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU EKİM AYI TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MESLEK KURULUŞLARI GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU EKİM AYI TOPLANTISI

Haber Tarihi: 26.10.2017

Fethiye Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Ekim Ayı toplantısı Kaymakam Muzaffer Şahiner’in katılımı ile yapıldı. Platformun son bir yılda yaptığı çalışmalar Kaymakam Şahiner’e aktarıldı.

Toplantıda görüşülen bir diğer konu da platformun çalışmalarını üzerinde yoğunlaştırdığı Fethiye Üniversitesinin kurulması konusu oldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mansur Harmandar’a bu amaçla yapılan ziyarete ilişkin katılımcılar tarafından platform üyelerine bilgi verildi.

Fethiye Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu ekim ayı olağan toplantısı 26 Ekim Perşembe günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonunda yapıldı. Toplantıya Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner konuk olurken dönem başkanı Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Av.Fatih Taşer’in başkanlığında yapılan toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Fethiye SMMMO Başkanı Yaşar Bildirici, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör, İMEAK DTP Fethiye Şubesi Müdürü Bülent Telli, Türsab adına Ertuğrul Gürkan, Şehir Plancıları Odası Fethiye Temsilcisi Ercan Çınaroğlu, Fethiye SMMMO TESMER Mehmet Tekin,  Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, FTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çelik katıldı.

Toplantının başlangıcında kendini tanıtan Kaymakam Şahiner, “Mahallelerimizi ve çevremizi tanımaya çalışıyoruz. Çok fazla artılarımız, olağan üstü güzelliklerimiz var. Her nimet şükrünü eda edersek kıymetli olur yoksa Allah elimizden alır gider. Bunları korursak ecdadımızdan aldığımız gibi gelecek nesillere bırakabiliriz. Bizleri de davet ettiğiniz için teşekkür ederiz.” dedi.

Platformun dönem başkanı Muğla Barosu Temsilcisi Av.Fatih Taşer tarafından platformun yapısına ilişkin Kaymakam Şahiner’e bilgi verildi. Taşer, “Platformumuz, Fethiye ve Seydikemer’de kurulmuş 19 tane kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarından oluşmaktadır. Bölgemizdeki sosyal, ekonomik, coğrafi, kurum ve kuruluşların sorunlarının dile getiriyor, çözüm önerileri üreterek ilgili kurum ve kuruluşlara iletmek için toplanıyor. Bu 47. toplantımız. 6 ay süre ile platform üyesi meslek kuruluşlarının başkanları alfabetik sıraya göre başkanlığı yürütmektedir. Bu dönemde Muğla Barosu Fethiye Temsilciliği olarak başkanlığı biz yürütmekteyiz.” diye ifade etti. Platformun toplantısına katılan meslek kuruluşu temsilcileri de kendilerini tanıttı.

Platformun son bir yılda ele aldığı ve üzerinde çalıştığı konulara ilişkin bir sunum yapıldı. Platformun sekreteryasını yürüten FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin tarafından yapılan sunuma platform üyeleri de anlatımları ile katkıda bulundu.

Platformun ele aldığı, Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkarılan otopark yönetmeliği hakkında yapılan girişim ve sonucu hakkında İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen bilgi verdi. Çimen, yönetmeliğin Fethiye’ye uygulanabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ün ziyaret edildiğini ve bu ziyaretin Yönetmeliğin Fethiye’yi içeren hükümlerinin yumuşatılmasında etkili olduğunu ifade etti.

Kaya Köyün imarı yatırım planlamasında yer alıyor

Füsun Şahin sunumunda, platformun bölgede spor turizminin gelişmesi ve Kaya Köy’ün ova kısmına imar planı yapılması konularını da ele aldığını kaydetti. Füsun Şahin, platform tarafından gündeme alınan diğer konuları aktardı. Şahin; 3.Etap Sahil Bandına Botanik Park yapılması konusunun Mimarlar Odasının önerisi olduğunu ve Fethiye Belediyesine iletildiğini, yat çekek yerinin Karaot bölgesine taşınması, mevcut otogarın şehir dışına taşınarak yerine kongre merkezi yapılması, Göcek tünelinin fahiş ücreti, Organize Sanayi bölgesi kurulması konularının ele alındığını kaydetti. Doğal taş ve mermer ihtisas OSB için başvuru aşamasına gelindiğini ifade eden Şahin, bu süreçte hayvancılık ihtisas OSB için de çalışmaların başladığını ve şu an iki ihtisas OSB kurulabilmesi için girişimlerin sürdüğünü ifade etti.

Üniversite sınavı Fethiye yapılıyor

Fethiye ve Seydikemer bölgesinde yaşayan gençlerin üniversite sınavına girebilmesi için Muğla’ya gitmek zorunda kaldığını belirten Şahin, platform tarafından toplanan imzaların da katkısı ile bu sınavın 2017 yılında Fethiye’de yapılmaya başlandığını söyledi.

Platform üniversite kurulması çalışmasına hız verdi

Platformun Antik Tiyatronun ve kalenin restorasyonu, yarım adadaki koyların temizliği konusunu da ele aldığını, bu konulara daha detaylı bilgi elde etmek için girişimlerinin sürdüğünü belirtti. Son zamanlarda Fethiye Üniversitesinin kurulması için platformun çalışmalarını yoğunlaştırdığını kaydeden Şahin, “Milas da bir üniversite kurulmasını istiyor ancak Fethiye fakülte sayısı ve kampüs alanı olarak avantajlı durumda. Fethiye olarak biraz daha pedala basmak gerekiyor” dedi.

Sunumun ardından Fethiye Üniversitesinin kurulması için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mansur Hamandar’a yapılan ziyarete ilişkin ziyarete katılan platform üyeleri tarafından bilgi verildi. Platform, konunun Ankara’ya taşınması için bölge milletvekillerinden ve Seydikemerli Bakan Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’dan randevu alınarak ziyaret edilmesine karar verdi.