MESLEK KURULUŞLARI GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU HAZİRAN AYI TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MESLEK KURULUŞLARI GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU HAZİRAN AYI TOPLANTISI

Haber Tarihi: 02.06.2016

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Haziran ayı toplantısında Seydikemer bölgesine yapılabilecek yatırımları ele aldı. Toplantının ana gündem maddesi Seydikemer’de kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi oldu. Toplantıya Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan, Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun Sağır ve Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş davetli olarak katıldı.

Platformun dönem başkanlığını yürüten İnşaat Mühendisleri Odasının süresinin dolması sebebiyle dönem başkanlığına Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş getirildi. Levent Çimen’in dönem başkanlığının sona ermesi sebebiyle pasta kesildi.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Haziran ayı olağan toplantısı 2 Haziran Perşembe günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonunda yapıldı. Toplantıda Seydikemer ekonomisine ilişkin konular, yatırıma ve geliştirmeye açık alanlar ele alındı. Son kez İnşaat Mühendisleri Odasının dönem başkanlığında yapılan toplantıya başkan olarak Levent Çimen, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Elektril Mühendisleri Odası Temsilcisi Sermet Ünel, Harita Mühendisleri Temsilcisi Birol Güner, FTSO Meslek Başkan Yardımcısı Ali Çelik, Şehir ve Plancılar Odası adına Ercan Çınaroğlu, Makine Mühendisleri Odası Temsilcisi Mehmet Erdi ve Recai Mercan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, Seydikemer Ziraat odası Başkanı Muhsin Gümüş, Mimarlar Odası Temsilcisi Gökhan Güngör ve Çiğdem Özel katıldı.

1/25.000 Çevre Düzeni Planına göre Seydikemer’de yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi kurulması ele alındı. Çevre ve Şehir Plancı Ercan Çınaroğlu, Altınyayla sapağının sanayi bölgesi için en uygun yer olduğunu ifade etti. Bir organize sanayi bölgesinin kurulması halinde pek çok iş yerinin üretime geçeceğini kaydeden Muammer Köken, kendilerine bu yönde taleplerin geldiğini de söyledi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan da bu konuda bir an evvel çalışmaya başlanması gerektiğinin altını çizdi. FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin de Güney Ege Kalkınma Ajansına yazılan bir projeye destek alınarak kurulacak organize sanayi bölgesinin bölgesel kalkınmaya etkisinin araştırılabileceğini kaydetti.

Katılımcılar tarafından söz konusu alanda kurulabilecek ihtisas organize sanayi bölgesinin hangi sektör için uygun olacağı tartışıldı. Bu bölgenin Organize Sanayi Bölgesi ya da ihtisas sanayi bölgesi açısından uygunluğunun tespit edilebilmesi için fizibilite çalışması yapılmasına karar verildi.

Toplantıya katılan Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Seydikemer’in Fethiye’den ve çevresindeki yerleşim yerlerinden bağımsız düşünülemeyeceğini ifade etti. Seydikemer’in kendi ayakları üzerinde duran bir ilçe olması için çalıştıklarını kaydeden Köken, Seydikemer’de olmayanı, farklı olanı yapma çalıştıklarını vurguladı.

Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan da toplantıda olmaktan memnun olduklarını ifade etti. Turhan,” Fethiye önceden Tarım, Turizm ve Ticaret ile tanınırdı. Tarım Seydikemer’de ticaret de Fethiye’de kaldı. Fethiye ile Seydikemer’i ayırmak mümkün değil; ayrı düşünülemez. Fethiye’nin yüzde sekseninin Seydikemer ile akrabalık bağı var. Eğer ortak çalışırsak pek çok şeyi başarabiliriz. Seydikemer bu konuda bakir, Fethiye’nin de yapacak pek çok şeyi var. Birlikte çalışırsak mutlu oluruz.” dedi.

Seydikemer bölgesinde bulunan Eren Dağı kayak merkezinin turizme kazandırılması da görüşülen konular arasındaydı. Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan da bu bölgenin İl Özel İdare kaldırılmadan önce bir şahsa 15 yıllığına kiraya verildiğini, Bütünşehir yasasından sonra bu bölgenin büyükşehir yetki alanına kaldığı bilgisiniz verdi.

Turizm sektörünün temel unsuru konaklama işletmelerinin Seydikemer’deki durumu da toplantıda ele alınan konular arasındaydı. Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, ev pansiyonculuğu yapıldığını ancak imar planından kaynaklanan sıkıntıdan dolayı işletmeye açılamadığını kaydetti.

Toplantıda Seydikemer’in şehir planlamasının sağlıklı olabilmesi için mimar ve şehir plancılarına ihtiyaç olduğu dile getirildi. Kaymakam Muammer Köken, Seydikemer kent meydanının oluşturulması için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Seydikemer’de faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının platformda yer alması önerisi kabul edildi.