MESLEK KURULUŞLARI GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU HAZİRAN AYI TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MESLEK KURULUŞLARI GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU HAZİRAN AYI TOPLANTISI

Haber Tarihi: 18.06.2018

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun Haziran ayı toplantısında Yaşlı Dostu Kent Fethiye Projesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun Haziran ayı toplantısı, 13 Haziran Çarşamba günü saat 14.00’te Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonunda yapıldı. Fethiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Bildirici’nin dönem başkanlığında yapılan toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Muğla Şehir Plancıları Odasından Birol Keski, TÜRSAB BYK Başkanı Süleyman Kaya, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasından Ayhan Yiğit, Makine Mühendisleri Odası adına Ahmet Kasap, Deniz Ticaret Odasından Bülent Telli, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Sermet Ünel katıldı.

Toplantı açılışını gerçekleştiren Yaşar Bildirici, sözü, ilk gündem maddesi hakkında sunumlarını yapmak üzere Yaşlı Dostu Kent Fethiye projesini adına toplantıya katılan Sevinç Koca ve Ebru Aksoy’a bıraktı. Türkiye’nin dünyada en hızlı yaşlanan ülkelerden biri olduğunun altını çizen Ebru Aksoy, Fethiye’nin de özellikle son yıllarda hızla göç alan ilçelerden biri olduğunu vurgulayarak Dünya Sağlık Örgütü ortaya koyduğu “Yaşlı Dostu Kent" kavramı hakkında bilgiler verdi. Ebru Aksoy; Yaşlı Dostu Toplum kavramının yaşlıların aktif olarak kapasitelerini ve yeteneklerinin farkına varan, ihtiyaçlarına karşılık veren, fikirlerine ve tarzlarına saygı gösteren, hayatın her alanına katılmaya teşvik eden bir yapı olduğunu aktardı.  Sosyal ve fizikî alt yapıda hayatın akışını kolaylaştıracak düzenlemelere değinen Aksoy, Fethiye’nin tüm yaşayanlar için yaşam dostu ve örnek bir kent olabilmesi için mevcut düzenlemelerde iyileştirmeler gerektiğini ve bunun ancak tüm tarafların birlikte uyumlu çabaları ile başarılabileceğini vurguladı.

Yapılan bilgilendirmenin ardından sırasıyla söz olan Platform üyeleri, projenin önemine vurgu yaparak; kısa vadede hemen olamasa bile uzun ölçekte bu tip çalışmaların hayata geçirilmesi, bunun için de paydaşların sorumluluk alması gerektiğine değindi.

Bilgilendirmenin ardından diğer gündem maddelerini masaya yatıran ve Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Yönergesi hükümlerini gözden geçiren Güç Birliği Platformu üyeleri, gelecek toplantının gündemi hakkında görüşlerini belirttikten sonra yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi birbirleriyle bayramlaştı.