Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun Temmuz ayı toplantısında Türk Telekom tarafından Fethiye merkezde yapılan fiber internet alt yapı yatırımları konusunda ve katı atıkların doğaya zarar vermeden bertaraf edilmesi hakkında yetkililerden bilgi alındı.
Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun Temmuz ayı toplantısı, 26 Temmuz Perşembe günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı. Platformun dönem başkanı Fethiye Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Bildirici’nin başkanlığında yapılan toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, TÜRSAB Batı Akdeniz BYK Başkanı Süleyman Kaya, İMAEK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Eskici, Elektrik Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Sermet Ünel, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Şehir Plancıları Odası adına Birol Keski, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşer, Fethiye Ziraat Odası adına Adnan Koçar, Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği adına Mustafa Tunç katıldı. Türk Telekom Fethiye Saha Operasyonları Yöneticisi Ömer Fatih Yılmaz, Fethiye Telekom Müdürlüğünden Hakan Çolak, International Surface Protection yetkilisi Tayyar Bozkurt da platform üyesi meslek kuruluşlarının yetkililerini bilgilendirmek amacıyla toplantıya davetli olarak katıldı.
Toplantıda ilk olarak Türk Telekom’un Fethiye merkezde yapmış olduğu fiber internet alt yapı çalışmaları ele alındı. Konuya ilişkin olarak Türk Telekom Fethiye Saha Operasyonları Yöneticisi Ömer Fatih Yılmaz bilgi verdi. Yeni yapılan binalarda döşenecek olan fiber internet alt yapı için Türk Telekom’un ücretsiz kablo desteği verdiğini kaydeden Yılmaz, bu hizmetin Muğla genelinde Muğla merkezde ve Fethiye merkezde uygulandığını söyledi. Fethiye’nin Türkiye genelinde bu hizmetin sağlandığı ilk ilçelerden biri olduğunu kaydeden Yılmaz, Türk Telekom alt yapısına sahip mevcut binalarda da ücretlendirme karşılığı fiber kablolar döşendiğini kaydetti. Yılmaz, hizmet uygulamasının yaygınlaştırılması için FTSO üyesi inşaat firmalarına da bilgilendirmede bulunabileceklerini söyledi.
Platformun bir diğer gündem maddesi ise katı atıkların çevreye zarar vermeden geri dönüştürülmesi için International Surface Protection firmasınca geliştirilen sistemle ilgili bilgilendirme idi. Slovakya merkezli firmanın geliştirdiği sistemle ilgili olarak International Surface Protection yetkilisi Tayyar Bozkurt platform yetkililerinE bilgi verdi. Sistem kapsamında katı atıkların tesislerde özel sobalarda yakılarak bertaraf edildiğini kaydeden Bozkurt, bu şekilde elektrik enerjisi elde edildiğini, yakılması sırasında çıkan ısının da seraların ısıtılması veya kanalizasyon atıklarının kurutulmasında kullanılabildiğini ifade etti. Tayyar Bozkurt, bunun bir otomasyon sistemi olduğunu vurguladı ve insan gücüne çok az ihtiyaç olduğuna değindi.