MESLEKİ EĞİTİM TİYATRO İLE ANLATILACAK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MESLEKİ EĞİTİM TİYATRO İLE ANLATILACAK

Haber Tarihi: 09.01.2015

MELİG Projesi kapsamında ortaokullarda sahnelenecek tiyatro oyunlarının ihalesi 7 Ocak 2015 tarihinde yapıldı. Kapalı zarf usulüyle yapılan ihaleye 3 firma teklif verdi. İhalenin sonucu komisyonun değerlendirmesi sonucunda belirlenecek.

Ortaokullarda gösterimi yapılacak olan tiyatronun senaryolarının ve mali tekliflerinin değerlendirildiği ihalenin açılış oturumu 7 Ocak Çarşamba günü yapıldı. İhale toplantısı saat 10:00’da FTSO Meğri Salonunda gerçekleştirildi. İhaleye tiyatro organizasyonu hizmeti veren Fethiye’den 2, İstanbul’dan 1 firma olmak üzere toplam 3 firma teklif verdi. İhale toplantısına gözlemci olarak Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve FTSO Hukuk Müşaviri Av.Ezgi Kullukçu, değerlendirme komitesi olarak Muğla Sıtkı Koçman Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Banu Ayten Akın, Fethiye Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden  Pınar Özmen, FTSO Kurumsal İletişim Uzmanı Aybike Özer, MELİG Projesi Koordinatörü Meltem Şimşek ve Koordinatör Yardımcısı P.Gözde Ünsalan katıldı.

İhale sonucunda kabul edilen tiyatro oyunu MELİG Projesi kapsamında 2'si Fethiye 8'i Seydikemer olmak üzere 10 okulda oynanacak. Oyun, Mart-Nisan-Mayıs aylarında okullarda yapılacak mesleki tanıtım organizasyonları kapsamında sergilenecek.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Fethiye’de ki ara eleman ihtiyacının karşılanması ve Fethiyeli gençlerin mesleki eğitim hakkında bilgilendirilmesi amacıyla yürütülen Meslek Lisesi İş'inin Güvencesi projesi kapsamında sosyoekonomik açıdan dezavantajlı bölgede kalan 10 tane ortaokulda tiyatro gösterileri düzenlenecek. Proje kapsamında yapılacak tiyatro gösterileri aracılığıyla öğrenci ve velilerin mesleki eğitim konusunda bilgilendirilmesi hedefleniyor.

Oyunun sergileneceği okullar:

Fethiye İlçesine Bağlı Okullar :

1.     Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu

2.     Esenköy Şehit Er Asım Özdemir Ortaokulu

Seydikemer İlçesine Bağlı Okullar:

3.     Kemer Şehit Gürcan Akan Ortaokulu

4.     Güneşli Ortaokulu