MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME HİZMETLERİ TOPLANTISI YAPILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME HİZMETLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Haber Tarihi: 22.04.2016

Mesleki Yeterlilik kapsamında tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde sınav ve belgelendirme hizmetleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı 20 Nisan 2016 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı.

Bilgilendirme toplantısına 3 Nolu İnşaat Taahhüt Meslek Komitesi Başkanı Özgür Gürol, komite üyelerinden Metin Sevinç ve Durali Keskin ile 3 Nolu İnşaat Taahhüt Meslek grubu üyeleri ve diğer firma temsilcileri ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Kullukçu, Oda Muamelat Memuru Özge Ertürk Hakanoğlu ve AR-GE ve Uluslararası İlişkiler memuru Bora Türkoğlu katıldı.

FTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Kullukçu ve Oda Muamelat Memuru Özge Ertürk Hakanoğlu tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getiren 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kanunu, ilgili yasal düzenlemeler, sınav ve belgelendirme süreçleri ve konu hakkındaki destek ile teşvikler hakkında bilgi verdi.

Buna göre, ilgili tebliğler ile 25 Mayıs 2016 (29366 sayılı Resmi Gazete) tarihinden itibaren 40 adet ve 25 Mart 2017 tarihinden itibaren 8 adet tehlikeli ve çok tehlikeli meslekte (29663 sayılı Resmî Gazete) mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilmiş olup ve belgesiz işçi çalıştıran işverenlere cezai yaptırım uygulanacaktır.

İlçemizde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kuruluşu olan MEYBEM A.Ş. aracılığı ile 12 tehlikeli ve çok tehlikeli meslek dalında teorik ve pratik sınavlar düzenleyecektir.

1.     Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3,

2.     Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4,

3.     Ahşap Kalıpçı Seviye 3,

4.     Betonarme Demircisi Seviye 3,