MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLEN MESLEKLER - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLEN MESLEKLER

Haber Tarihi: 08.11.2018

Çalışma hayatına nitelikli eleman kazandırılması üretimde etkinlik ve verimliliğin sağlanması ve iş kazalarının asgariye indirilmesi amacıyla tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde "Mesleki Yeterlilik Belgeli" kişilerin istihdam zorunluluğu devam etmektedir.

Bu kapsamda 26 Eylül 2017 tarihinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan 2017/1 sayılı tebliğ ile 33 meslekte daha mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilmiştir.

Tebliğde belirtilen meslekler için 12 aylık geçiş süreci tamamlanmış olup 27 Eylül 2018 tarihi itibariyle söz konusu mesleklerde "mesleki yeterlilik belgesi" zorunluluğunun fiilen başlamıştır. Anılan mesleklerde sınav ve belgelendirme ücretinin 31.12.2019 tarihine kadar İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacaktır.

Konuya ilişkin olarak TOBB tarafından kurulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. "Metal" "Makine" "Otomotiv" "Asansör" ve "Perakende" sektörlerinde sınav ve belgelendirme hizmetlerine devam etmekte olup zorunluluk getirilen yeni mesleklerde sınav ve belgelendirme konusunda belgelendirme ve yönlendirme desteği vermektedir.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.

Ek: 27 Eylül 2018 itibariyle belge zorunluluğu başlatılan meslekler