MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haber Tarihi: 24.07.2016

Ahşap Kalıpçı, Sıvacı, Duvarcı bölümlerinin uygulama ve yazılı sınavları 22-23 Temmuz 2016 tarihinde yapıldı. Yapılan sınav sonucunda başarılı olan kişilere Meslekli Yeterlilik Kurumu onaylı sertifika verilecek.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, inşaat sektöründe çalışan işçilerin Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmeleri için çalışmalarına devam ediyor. Mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmetleri kapsamında belge alma zorunluluğu bulunan meslekler içerisinde yer alan Ahşap Kalıpçı (Seviye3), Sıvacı (Seviye3), Duvarcı (Seviye3),  sınavları 22-23 Temmuz 2016 tarihlerinde Mustafa Kemal Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Sınavlar Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası vasıtasıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin kuruluşu olan yetkili belgelendirme kuruluşu Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) tarafından yapıldı. Sınav değerlendiricileri eşliğinde yapılan sınavlar yazılı, teorik ve uygulamalı olmak üzere 3 etapta gerçekleştirildi.

Toplamda 33 adayın ter döktüğü sınavların tüm bölümlerde başarılı olan adaylara, ilgili meslekte 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' verilecek. Yine başarılı olan kişilerin ödediği ücretler yalnızca bir belge için İşsizlik Fonu'ndan adayların hesaplarına geri ödenecek. Başarılı olamayan adaylara ise bir kez daha başarısız olduğu bölümün sınavına girebilme hakkı verilecek.

Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) Sınav Sonuçları Belli Oldu

16-17-18 Haziran 2016 tarihinde Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) sınavına giren adayların sınav sonuçları ise geçtiğimiz hafta belli oldu. Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) teorik, yazılı ve uygulama sınavlarında başarılı olup Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan kişilerin listesi Fethiye Ticaret Odası web sitesinde yayımlandı.

Sınavda başarılı olan kişilerin Mesleki Yeterlilik Belgeleri 1 ay içerisinde Odamız aracılığı ile kendilerine teslim edilecek. Başarılı olan adayların sınav ücretleri İşsizlik Fonu aracılığı ile 2 ay içerisinde kendi hesaplarına yatırılacak. Başarılı olamayan adaylar, başarısız oldukları bölümlerden, ücret ödemeden, tekrar sınava girebilecek.

Kayıtlar Devam Ediyor

Tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler sınıfına giren 48 meslekte çalışan kişiler için Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı belge bulundurması zorunluluğu 2015 yılında ilgili tebliğ ile ilan edilmiş ve 26 Mayıs 2016 tarihi itibariyle uygulanmaya başlamıştı.

Halihazırda belge zorunluluğu bulunan meslekler için sınava giriş başvuruları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda alınmakta olup, sınavlar MEYBEM A.Ş.'nin belirleyeceği tarihlerde ilçemizde gerçekleştirilecek.

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEYBEM ve FTSO işbirliği ile gerçekleşecek sınavlar şunlardır.

Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3,

Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4,

Ahşap Kalıpçı Seviye 3,

Betonarme Demircisi Seviye 3,

Betoncu Seviye 3,

Duvarcı Seviye 3

İskele Kurulum Elemanı Seviye 3,

Sıvacı Seviye 3,

CNC Programcısı Seviye 4,

CNC Programcısı Seviye 5,

Metal Sac İşlemeci Seviye 3,

Metal Sac İşlemeci Seviye 4

Alçı Levha Uygulayıcısı Seviye 3 (Ön Başvuru)

Alçı Sıva Uygulayıcısı Seviye 3 (Ön Başvuru)

Isı Yalıtımcısı Seviye 3 (Ön Başvuru)

İnşaat İşçisi Seviye 2 (Ön Başvuru)

Seramik Karo Kaplamacısı Seviye 3 (Ön Başvuru)

Panel Kalıpçı Seviye 3 (Ön Başvuru)

Çelik Kaynakçısı Seviye 3 (Ön Başvuru)

Makine Bakımcı Seviye 3 (Ön Başvuru)

Makine Bakımcı Seviye 4 (Ön Başvuru)

Kayıt ve ayrıntılı bilgi için 6141115/120 nolu telefonu arayabilirsiniz.