MEYBEM ODA/BORSALARA TANITILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MEYBEM ODA/BORSALARA TANITILDI

Haber Tarihi: 11.04.2016

Kısa adı MEYBEM olan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi faaliyetine başladı. MEYBEM faaliyetlerini İl ve ilçelerde Ticaret Odaları aracılığıyla yürütecek. Bu kapsamda MEYBEM yetkililerince Oda çalışanlarına verilen eğitimde Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi faaliyetleri hakkında bilgi verildi

TOBB tarafından hayata geçirilen MEYBEM (Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi) Bilgilendirme Eğitimi, 06 Nisan 2016 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.​ Eğitime Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasından Genel Sekreter Füsun Şahin, Oda Muamelat Memuru Özge Ertürk Hakanoğlu ve AR-GE ve Uluslararası İlişkiler Memuru Bora Türkoğlu katıldı.

MEYBEM A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Saygın Baban, ülke genelinden çok sayıda Oda ve borsa çalışanına Ulusal Yeterlilik Sistemi  hakkında bilgi verdi. Ayrıca tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin ulusal yeterliliklere uygunluğunu tespit etmek üzere sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürütmek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulmuş olan (MEYBEM) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri ve faaliyetleri anlatıldı. Oda temsilcilerine mesleki yeterlilik konusunda işverenlere verilecek teşvikler aktarıldı ve belgesiz işçi çalıştırılması halinde işverenlerin sorumlulukları hakkında bilgi verildi.

Konu çerçevesinde, ilgili tebliğlerde 40 tehlikeli ve çok tehlikeli meslekte 25 Mayıs 2016 tarihinin; 8 tehlikeli ve çok tehlikeli meslekte de 24 Nisan 2017 tarihinin Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için son gün olduğu belirtildi.

MEYBEM çalışmaları, ilçemizde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası aracılığı yürütülecek. Bu kapsamda bir yıl sonra belgesiz işçi çalıştırılamayacak aşağıdaki tehlikeli ve çok tehlikeli meslekte sınav süreci de Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasınca yönetilecektir;

·         Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3,

·         Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4,

·         Ahşap Kalıpçı Seviye 3,

·         Betonarme Demircisi Seviye 3,

·         Betoncu Seviye 3,

·         Duvarcı Seviye 3

·         İskele Kurulum Elemanı Seviye 3,

·         Sıvacı Seviye 3,

·         CNC Programcısı Seviye 4,

·         CNC Programcısı Seviye 5,

·         Metal Sac İşlemeci Seviye 3,

·         Metal Sac İşlemeci Seviye 4

Konu ile ilgili başvuru işlemleri Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasınca yürütüleceği belirtildi. Ayrıntılı bilgi için 6141115/120 numaralı telefonu aranması istendi.