MİHRİBAN’DAN FTSO YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MİHRİBAN’DAN FTSO YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR

Haber Tarihi: 08.03.2016

Fethiyeli satranç şampiyonu Mihriban Hekimoğlu, aldığı kupalar ile birlikte, katkılarından ötürü teşekkür etmek için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ile görüşen Mihriban Hekimoğlu’na ailesi, hocası ve okul müdürü de eşlik etti. Akif Arıcan, Mihriban Hekimoğlu’na satranç takımı hediye etti.

Fethiye Menteşe İlköğretim Okulu’nda 4. sınıfta eğitim gören Mihriban Hekimoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen, Türkiye’nin 81 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inden, 7’den 77’ye toplamda 2 bin 236 sporcunun katıldığı satranç turnuvasında dereceye giren iki öğrenciden biri oldu. Turnuvada 3. olan Mihriban Hekimoğlu, aldığı derece ile son üç yılın Türkiye şampiyonu ve Dünya üçüncüsünü geride bıraktı. Mihriban aldığı derece ile Milli Takıma girmeye hak kazandı. Mihriban’ın hedefinde Avrupa Şampiyonu olmak var.

Antalya’dan Türkiye üçüncülüğü kupası ile dönen Mihriban Hekimoğlu, kupaları ile birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Mihriban’ı annesi Selma Hekimoğlu, babası Sahil Hekimoğlu, hocası ve antrenörü Ünat Sayın ve okul müdürü Mahmut Sarıhan da yalnız bırakmadı. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Genel Sekreteri Füsun Şahin ile görüşen Mihriban, verdikleri destekten ötürü teşekkür etti. Mihriban Hekimoğlu, bundan sonraki hedefinin Yunanistan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında derece almak olduğunu belirtti.

Muğla’dan İki Öğrenci Dereceye Girdi

Fethiye Menteşeoğlu İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Mihriban Hekimoğlu, 11 yaş kızlar kategorisinde Türkiye üçüncüsü olarak kupa aldı. Milli Takıma girmeye hak kazanan Mihriban Hekimoğlu, ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

270 sporcunun katıldığı 9 yaş genel kategorisinde ise Özel Fethiye Ata İlkokulu 4.Sınıf öğrencisi Furkan Ming Liang HOU, 12. sırada satranç milli takım havuzuna girmeye hak kazandı.

Milli sporcuların hocası Ünat Sayın, Mihriban’ın yaşça kendinden büyüklerle de satranç oynadığını belirtti.

Mihriban Hekimoğlu, önümüzdeki dönemde 27 Martta Ankara’da yapılacak olan Milli Takım kampına girecek. Mihriban’ın yakın dönemdeki en büyük hedefi ise 16-26 Haziran 2016 tarihinde Yunanistan’da düzenlenecek olan Avrupa satranç Şampiyonasında derece almak.