MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOĞAN`IN ODAMIZI ZİYARETİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOĞAN`IN ODAMIZI ZİYARETİ

Haber Tarihi: 19.09.2017

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ve Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay ile birlikte FTSO Başkanı Akif Arıcan’ı ziyaret eden MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Teleferik Projesinin temelinin atılmasından dolayı Arıcan’ı tebrik ederek turizm sektörünün bu tür projelerle ayakta durabileceğini söyledi.

MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay ise, Akif Arıcan’ı tebrik ederek “Senin çalışmalarını takdirle izliyoruz. Meyve veren ağaç taşlanır. Seni taşlasınlar. Sana gelen taşlar bize gelsin. Sen doğru yoldasın” dedi.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Fethiye ilçe Başkanı Cengiz Çay ve Muğla ilçe temsilcileri ile birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. 19 Eylül Salı günü FTSO Meğri Salonunda gerçekleşen ziyarete FTSO Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Eriz, Halit Saraç ve Fikret Koyuncu katıldı.

Erdoğam “Turizm sektörü Teleferik projesi gibi projelerle kurtulur”

Milletvekili Mehmet Erdoğan, Babadağ Teleferik Projesi temel artma törenine bir program nedeniyle katılamadığını belirterek Akif Arıcan’a ve ekibine hayırlı olsun dileklerini iletti. Muğla’nın turizm yatırımlarına ihtiyacı olduğunu ifade den Erdoğan, teleferik projesinin önemli bir yatırım olduğunun altını çizdi. Muğla’da sağlık ve spor turizmi gibi alanlara yatırım yapılarak sezonun uzatılması gerektiğini kaydeden Erdoğan, “Bu bakımdan sizin emek çektiğiniz tesis önemli bir tesis. Fethiye’de sezonu uzatacak bir tesis.” Dedi. Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle bu tesis Fethiyemize ve Muğlamıza hayırlı uğurlu olsun. Turizm sektörü son günlerde ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Herkes bir tarafından asılıyor, kimse bir tuğla koyalım da bu sektör ayakta dursun noktasında değil. Bu sene turizm sektörü 2 buçuk ay çalıştı. 2,5 ay çalışacaksınız 9 ay yiyeceksiniz. Öyle bir düzen varsa oraya hep birlikte taşınalım. Onun için bizim Muğla olarak hep birlikte bu işe bakmamız lazım. Bu bakımdan sizin emek çektiğiniz tesis önemli bir tesis. Fethiye’de sezonu uzatacak bir tesis.”

Zorluklarla mücadele ederek başardık

Ziyaretlerinden ötürü Mehmet Erdoğan ve beraberindeki konuklara teşekkür eden Arıcan, Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon alanının ihalesini aldıkları günden beri zorlu bir mücadele verdiklerini söyledi. Engellemelerle karşılaştıklarını ve bunlarla mücadele ettiklerini kaydeden Arıcan, bu tür projelere, çalışmalara herkesin katkıda bulunması gerektiğini söyledi. Arıcan, “Burada maaş, para yok. Burada gönüllülük esası var. İşini gücünü kurmuş kişiler gelip çalışmalı. Bizim gücümüz kamuoyu oluşturmak. 2005-2009 yılları arasında, bir dönemde bu binayı yaptık. Göreve geldiğimizde 5 personel vardı. Bugün 20’ye yakın personel var. Proje ofisi oluşturduk. Projeler yazarak kaynak bulduk.” dedi.

Çalışmaları devam eden Doğal Taş ve Mermer İhtisas OSB hakkında da bilgi veren Arıcan, “Ciddi mermer rezervlerimiz var. Blok olarak satıyoruz. İşleyerek satmak, bölge ve ülke ekonomimize değer katmak istiyoruz” diye konuştu.

Hedefte tarım ve hayvancılık OSB ile kruvaziyer liman projesi var

Bu çalışma ile birlikte hayvancılık OSB kurulması için de talep aldıklarını kaydeden Arıcan, bölgede kurulacak bir hayvancılık ihtisas OSB’nin ülkemizde süt ve et üretimine katkı sağlayacağını belirtti.

Akif Arıcan, gündemde tuttukları bir diğer önemli çalışmanın da kruvaziyer liman projesi olduğunu söyledi. Fizibite etüdü 2014 yılında yapılan projenin yap-işlet-devret modeli ile yapılmasının mümkün olduğunu kaydeden Arıcan, bu sayede hem devletin kasasından para çıkmayacağını hem de bölgenin ve ekonominin kazanacağını vurguladı.

Çay “Meyve veren ağaç taşlanır”

MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay, Akif Arıcan’ı tebrik ederek “Senin çalışmalarını takdirle izliyoruz. Meyve veren ağaç taşlanır. Seni taşlasınlar. Sana gelen taşlar bize gelsin. Sen doğru yoldasın” dedi.