MİLLETVEKİLİ NİHAT ÖZTÜRK`TEN ODAMIZA ZİYARET - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MİLLETVEKİLİ NİHAT ÖZTÜRK`TEN ODAMIZA ZİYARET

Haber Tarihi: 24.01.2017

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, anayasa görüşmelerinin ardından geldiği Fethiye'de Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek FTSO Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü. Ziyarette Fethiye Üniversitesinin kurulması için üç fakülte şartının yerine getirildiğini belirten Arıcan, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'ten Fethiye Üniversite kurulması için destek istedi.

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Saruhan ve ilçe yöneticileri eşlik ettiği Nihat Öztürk’ü, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok, Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Bakırcı, Ahmet Gürsu Özdemir, Halit Saraç, Ömer Eriz ve Genel Sekreter Füsun Şahin karşıladı.

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk görüşmelerin oldukça yoğun geçtiğini dile getirdi. Kürsünün önemli olduğunu gördük diyen Nihat Öztürk, anayasa oylaması sırasında mecliste yapılan eylemler hakkında da görüşlerini dile getirdi. Eylem yapan milletvekillerine saygı duyduğunu söyleyen Öztürk, “Her partinin, her milletvekilinin bir taban var. Onun tepkisini ortaya koyuyor. Ben eylem yapan vekillere saygı duyuyorum” dedi.

Görüşmede Babadağ Teleferik Projesi ve Fethiye İşletme Fakültesinin üniversiteye dönüşmesi konuları görüşüldü. Babadağ Teleferik Projesinin tanıtım filmi ilk kez Nihat Öztürk ile paylaşıldı. Akif Arıcan, Fethiye İşletme Fakültesinin yanı sıra Fethiye’de hali hazırda 2 üniversitenin olduğunu ve bir yerde üniversite kurulabilmesi için gereken en az 3 fakülte bulunması şartının sağlandığını kaydetti. Arıcan, Fethiye’deki fakültelerin üniversiteye dönüşmesi için Nihat Öztürk’ten destek istedi.

Arıcan’dan Öztürk’e teşekkür

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, “Babadağ Teleferik Projesi için vermiş olduğunuz desteğe çok teşekkür ederiz. Ne zaman çağırsak kapı kapı dolaşıp bizime destek verdiniz. Projenin izinlerinin alınmasında büyük katkınız oldu. Her iki bakanlıkta da sorunlarımızın çözümünde ciddi desteğiniz oldu.” dedi.

Arıcan: “İnşallah açılışını da beraber yaparız”

Projenin ihale aşamasına geldiğini kaydeden Arıcan, “Teknik ve idari ihale şartnamemizi hazırladık. En yakın zamanda şartnameyi dağıtmaya başlayacağız. Bu proje hepimizin projesi. İnşallah açılışını da beraber yaparız.” diye konuştu.

Babadağ Teleferik Projesi doğru bir proje

Babadağ Teleferik Projesinden ötürü FTSO yöneticilerini tebrik eden Nihat Öztürk, “Bu başarı sizindir. Biz görevimizi yaptık. Babadağ Teleferik Projesi doğru bir proje. Çok güzel bir eser ortaya çıkıyor. Destek vermek bize de mutluluk verdi. Yörük köyünü de sizin sayenizde çözdük. Orman Müdürlüğüne ‘Hayır demeyin. Babadağ Teleferik Projesini çözdüğünüz gibi çözün’ dedik ve çözdük. Burası devletin, milletin yeri. Ormanı da koruyacaklar deyince projenin önü açıldı.” dedi.

Arıcan, üniversite için destek istedi

Görüşmede Fethiye İşletme Fakültesi çalışmaları da ele alındı. Fakülte inşaatı hakkında Öztürk’e bilgi veren Akif Arıcan, Fethiye’de işletme fakültesi ile birlikte Ziraat Bilimleri Fakültesi ve Hemşirelik Fakültesninin kurulduğunu söyledi. Fethiye’de kurulan bu üç fakültenin üniversite kurulması için gerekli şartları yerine getirdiğini belirten Arıcan, Fethiye üniversitesinin kurulması için Nihat Öztürk’ten destek istedi.

Akif Arıcan şunları söyledi: “İşletme Fakültesi açıldı. 900 öğrenci var. Devlet fakülte binalarının iki bloğunu bitirdi. Ziraat Bilimleri Fakültesi kuruldu. Hemşirelik meslek yüksekokulu fakülte statüsünü kazandı. 3 fakülte oldu. Şimdi beklentimiz bu fakültelerin Fethiye Üniversitesine dönüşmesi. Üniversitenin kurulması sosyal olarak ve ekonomik olarak ciddi katkı sağlayacaktır.”

Nihat Öztürk, Fethiye’de kurulmuş olan fakültelerin yakın zamanda önemli bir nüfus artışına ve ekonomik katkıya dönüşeceğini belirterek gereken desteği vereceklerini ifade etti.

Nihat Öztürk’ün FTSO ziyareti Akif Arıcan tarafından yapılan hediye takdimi ile son buldu.