MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN MELİG PROJESİNE TAM DESTEK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN MELİG PROJESİNE TAM DESTEK

Haber Tarihi: 19.08.2014

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Füsun Şahin ve AR-GE  ve Uluslararası  İlişkiler biriminden Meltem Şimşek yeni atanan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan’ı makamında ziyaret etti;  MELİG Projesi için destek istedi.

Genel Sekreter Füsun Şahin, Fethiye ve Seydikemer’de  iş piyasasının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla mesleki ve teknik eğitimin kalitesini arttırmaya yönelik  Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan AB tarafından 240 Bin Avro hibe desteği almaya hak kazanan   “Meslek Lisesi İşinin Güvencesi Projesi”ni hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan’a  detaylı bilgi verdi.

19 Ağustos Salı günü yapılan ziyarette Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Füsun Şahin, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açtığı bu hibe çağrısının temel amacı, mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması” olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:   “İlçemizde mesleki ve teknik eğitim veren okullar ile işletmeler arasında bağın güçlendirilmesi gerekiyor. Bu noktada hem patronların hem de mesleki ve teknik eğitim kurumlarının  ciddi katkılarına ihtiyaç var.  İş dünyasının ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacının karşılanması için okulların ve iş dünyasının aynı dili konuşması, ihtiyaçlarını tanımlanması ve bunları giderecek yönde birlikte adımlar atması gerekli. Öte yandan mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılması için müfredat başta olmak üzere   altyapı ve ekipman eksikliğinin giderilmesi zorunlu. Ayrıca aileler ve öğrenciler nezdinde   mesleki ve teknik eğitime yaklaşımın  olumlu  hale getirilmesi gerekli. İşte saydığımız bu ihtiyaçlardan yola çıkarak  MELİG projesi ile  3 temel amaca ulaşmaya çalışacağız.

1. Mesleki ve teknik eğitim veren okullar ile işletmeler arasında sürdürülebilir bir işbirliği mekanizması kurmak,

2. Mesleki ve teknik eğitimin sunduğu fırsatlar ve avantajlar konusunda veli, öğrenci, özel sektör ve Fethiye kamuoyu nezdinde farkındalık yaratmak,

3. Fethiye’de en fazla açık iş bulunan turizm sektörünün ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik Fethiye Otelcilik Turizm Meslek Lisesi’nin Yiyecek İçecek Bölümü’nün öğrenme ortamını iyileştirilmek

Bu amaçları gerçekleştirmek üzere Fethiye ve Seydikemer  Milli Eğitim Müdürlüklerimizin  destek ve katkılarına çok ihtiyacımız var. Bu proje aynı zamanda iş ve mesleki eğitim dünyasını birbirine yaklaştıracak ve yeni projelerin yapılmasına da zemin hazırlayacak bir proje olacak”

Fethiye Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan ise yaptığı açıklamada “Böyle bir projenin Fethiye’ye kazandırılması çok önemli. Daha önceki görev yerim Tarsus’ta AB ve kalkınma ajansının fonladığı 8 adet projeyi uygulamış birisi olarak bu çalışmaları çok önemsiyorum. En kısa zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bu tür projeleri hayata geçirecek ARGE biriminin kurulması için çalışmalar yapacağız. Okullarımızın elbette sorunları var, önemli olan şikâyet etmek yerine çözümünü ve finansmanını ortaya koyan projeleri yapmak. Bu bağlamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu proje çerçevesinde Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile yakın çalışma içinde bulunmaktan mutluluk duyacağız”  dedi.