MUĞLA ARICILIK VE ÇAM BALI KONGRESİ FETHİYE`DE YAPILACAK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MUĞLA ARICILIK VE ÇAM BALI KONGRESİ FETHİYE`DE YAPILACAK

Haber Tarihi: 30.01.2013

Muğla Ticaret Borsası'ndan  Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'na (FTSO) ziyaret. Muğla Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hasan Gökmen, Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte FTSO'yu ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Muğla Arıcılar Birliği Başkanı Ziya Şahin 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi'nin Fethiye'de yapılmasının planlandığını söyledi.

Muğla Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hasan Gökmen, Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Muğla Arıcılar Birliği Başkanı Ziya Şahin FTSO'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Muğla'dan gelen heyeti FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan kabul ederek ağırladı. FTSO'ya gerçekleşen Muğla Ticaret Borsası yönetiminin nezaket ziyaretinde çeşitli projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Birlik Başkanı Şahin Destek İstedi

Muğla Arıcılar Birliği Başkanı Ziya Şahin, FTSO Başkanı Akif Arıcan'a 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi'nin Fethiye'de yapılmasının planlandığını söyleyerek, destek istedi. Şahin, "Marmaris'te gerçekleştirdiğimiz 3. kongreye 19 ülkeden temsilciler katıldı. 4. kongreyi Fethiye Ölüdeniz'de yapmayı planlıyoruz. Kongreye 30 ülkeden temsilci getireceğiz. Dünya Arıcılar Birliği kongreye destek verecek. 2013 Kasım ayında gerçekleştirilecek kongre için FTSO'nun maddi ve manevi yardımlarını talep ediyoruz. Kongre Fethiye ve Fethiye'deki bal üreticileri için çok faydalı olacaktır" dedi.

FTSO Başkanı Akif Arıcan ise üreticiler yararına ve Fethiye'nin tanıtımına katkı sağlayacak olan dünya çapındaki kongre için odanın imkanları ölçüsünde belirli desteklerin verilebileceğini ifade etti. Başkan Arıcan görüşmeler ve somut adımlar atılabilmesi için yaz aylarını beklemek gerektiğinin altını çizdi.