MUĞLA ÇİLESİ SON BULDU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MUĞLA ÇİLESİ SON BULDU

Haber Tarihi: 29.07.2013

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Fethiye'de yaşayan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin yazılı sınavlarının ilçemizde yapılabilmesi amacıyla 2012 Aralık ayında başlatılan imza kampanyasına Ocak 2013 ‘den bu güne dek destek verdi. Muğla Milletvekilleri Prof.Dr. Yüksel Özden ve Ali Boğa’nın girişimleri sonucu Açık Öğretim sınavlarının Fethiye’de yapılması sağlandı. İlçemizde ikamet edip Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde okuyan  3 bin civarında  Öğrenci sınavlarına artık Fethiye’de girebilecek. Dalaman ve Ortaca’da ki öğrencilerin de sınav için Fethiye’yi tercih etme imkanı bulunuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Ali Boğa; ‘Sadece Fethiye’de 3 bin civarında açık öğretim öğrencisi var. Çevre ilçeleri de hesaba kattığınızda bu rakam daha da artıyor. Bu kadar insanımızın her sınav haftasında aynı çileyi çekmesine gönlümüz razı olamazdı. Bu kadar yol, konaklama vs. stresi ile sınava girmek de zor. Bu koşturmaca içinde ne kadar verimli olabilirsiniz? Bu karar birçok insanımızı rahatlatmıştır’ dedi.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan Dershaneler, siyasi partiler ve çeşitli odalarla birlikte fırsat buldukları her platformda sorunu dile getirdiklerini ve alınan sonuçtan memnun olduğunu açıkladı. Hatırlanacağı üzere FTSO Yönetim Kurulu Başkanı  Akif Arıcan 2 Ocak 2013’teki basın toplantısında  Fethiye ve çevresinde yaklaşık 3 bin Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültesi öğrencisi bulunduğunu ifade etmiş, sınavların ilçemizde yapılması halinde sınava giren kitlenin hem zaman kaybından, hem Muğla’ya gitme nedeniyle oluşan ekonomik kayıptan,hem de yorgunlukla girilen sınavda yaşanan verimsizliklerden kurtulacağını vurgulamıştı.