MUĞLA EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MUĞLA EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Haber Tarihi: 03.10.2017

Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında ilimizin ekonomik durumu ve potansiyelini, ilde devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarını ve istihdam konularını değerlendirmek üzere Menteşe Öğretmenevi’nde “Ekonomi Değerlendirme Toplantısı” yapıldı. Toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan katıldı.

Koordinasyonu ve sekretaryası İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından yapılan toplantıya Vali Civelek’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, ilçe kaymakamları, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mehmet Koç, daire müdürleri, şehrin ekonomik aktörleri, esnaflarımız, işadamlarımız, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Açılış konuşmasında Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek bir ekonomiye sahip olduğunu belirten Vali Civelek, “2017 yılının 1’inci çeyreğinde 5.2, 2’inci çeyreğinde ise 5.1 büyüme performansı gerçekleşti. Çin ve Hindistan’dan sonra en hızlı büyüyen ülke olduk. Hükümetin her sektörde üretimi, istihdamı arttırmak, yatırım ortamlarını iyileştirmek, yatırımları teşvik etmek üzere uygulamaya koyduğu destek politikaları, teşviklerle büyümenin güçlü bir şekilde devam edeceğine inanıyoruz. Üreten, istihdam yaratan, yatırım gerçekleştiren, ihracat yapan siz iş dünyamızın değerli temsilcilerinin ülkemizin büyümesinde, gelişmesinde, kalkınmasında çok önemli katkıları olduğu bir gerçektir. Eğer bugün dünyanın sayılı ekonomileri arasında yer alıyorsak artan ticaret hacmimizden gurur duyuyorsak özel sektör sayesindedir. Güçlü ve büyük Türkiyemiz için Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yıl dönümünde 2023 yılı hedefleri doğrultusunda 500 milyar dolarlık ihracat, kişi başına 20 bin dolarlık milli gelir ve dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasında yer alma hedefimize de hep birlikte el birliği, gönül birliği, iş birliği, güç birliği ile çok çalışarak ulaşacağız” diye konuştu.

Vali Civelek’in konuşmasının ardından İl Defterdarlığı, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Muğla KOSGEB İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından ekonomi ve iş dünyasına, yatırım ve istihdam konularında sağlanan teşvik ve destekler konusunda bilgilendirme sunumu yapıldı.