MUĞLA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İLK YARDIM EĞİTİMİ DÜZENLENDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MUĞLA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İLK YARDIM EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Haber Tarihi: 22.04.2016

Sağlık Bakanlığının 29.07.2015 tarih ve 29429 sayılı İlk Yardım Yönetmeliği’ne göre tüm iş yerlerinde (iş yerinin tehlike sınıfına göre yeterli sayıda) çalışanların ilk yardım eğitimi almaları gerekmektedir.

Çalışma Bakanlığının İl Müdürlükleri tarafından yapılacak olan teftiş ve denetimlerinde “İlk Yardımcı Sertifikalarının” sorgulanması yapılmaktadır. Olmaması durumunda gerek işverene gerekse yöneticilere ağır cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında 19-20 Nisan 2016 tarihlerinde Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İlk Yardım Eğitimi düzenlendi. İki gün süren teorik ve uygulamalı eğitimlerin sonunda sözlü ve uygulamalı sınavı başarıyla geçen katılımcılar İlk Yardım Sertifikası almaya hak kazandı.

MEVZUAT

Sağlık Bakanlığı 29.07.2015 tarih ve 29429 sayılı İlk Yardım Yönetmeliği,