Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Odamızı Ziyaret Etti - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Odamızı Ziyaret Etti

Haber Tarihi: 03.11.2009
Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erendağı Kayak Merkezi Projesi çalışmalarını yerinde inceledikten sonra 21 Ekim Çarşamba Odamız`da toplantıya katıldı. Toplantıya, Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ve diğer ilgililer katılırken, Vali Altıparmak, “Turizm alt yapı birliğinde 2008’de aidat alma işini kaldırıyoruz. Böylelikle davalar da düşer. 2008’de ödenen aidatlar 2009 aidatlarından mahsup edelim. 2009 ödemesi ne kadar 2 milyar. 2008’de 1 milyar ödemiş demek ki 2009 da 1 milyar ödeyecek. Bunu mahsuplaşırız” diyerek işletmelere müjde verdi.

Fethiye Seki Erendağ Turizm Altyapı Hizmet Birliği çalışmalarını değerlendiren Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, “Turizm altyapı birliği oluşturulmuş en güzel kurumsal yapılardan bir tanesidir. Kanuni bir alt yapısı var. Ve her kesimden ücret alma gibi bir şansımız var. Örneğin; önceden kimin üzerine kalıyordu; Ticaret Odasının, Deniz Ticaret Odası yada birkaç turizmcinin üstüne kalıyordu. Mesela Ölüdeniz’deki iskeleyi yapalım dedik. Planını, projesini hazırladık. Ama dalga ile deniz atar dediği için durduruldu. O zaman hemen Babadağ’ın projesini yapalım dedik. Hemen Melsa’dan 210 bin TL para çıkardık. Bu alanı ve yolu yapacağız. Buraya çıkan paraşütçülerimiz bir risk yaşamayacak” dedi.

Geçen yıl cüzi rakamlarda paralar toplandı. Buna rağmen bakın ne yapıldı; 5 ayrı dilde Fethiye broşürü hazırlandı, bunun içinde Ölüdeniz ve Göcek’te vardı. Yapılanları size aktarıyorum. Bu sene ne yapıyorum. Bu sene aldığımız karar gereği fuarları 5 eşit parçaya bölüyoruz. Bu parçalarda Fethiye’nin altına Ölüdeniz ve Göcek’te giriyor. Orada destinasyon reklamları yapılıyor. Broşürünü veriyoruz, CD’sini veriyoruz. Bunların yanında Marmaris, Bodrum ve Dalaman’ın da broşürleri var. Şu dört birlikten işaretlediğim Berlin, Moskova, İngiltere ve Hollanda buralara gidildi. Bir şeylerin olması için katkılar olması lazım. Zaten bunlar olmasa da tanıtımlar yapılıyor. Oteller kendi tanıtımlarını yapıyor. Biz fuarlara Valilik olarak gidiyoruz” dedi.

“Geçen yıl turizm bakanımız bana teşekkür etti. En güzel sizin standınız diye. 5 ayrı sünasyonumuzu tek çatı altında topluyoruz. Diğer illere gittik. Herkes birbirinden kopmuş bir birliktelik sağlanmamış; dolayısıyla stant küçük. Yarısı dolmuş yarısı dolmamış. Geçmiş dönemlerde bizde öyle oluyormuşuz. Mesela turizm alt yapı birliğine kayıt olan üyeler dese ki şu caddenin alt yapısı yapılmıyor. Oranın esnafı dese ki biz bu kadar esnafız. Bu birliğe bu kadar da para veriyoruz” diyen Vali Altıparmak, “Aidatımızda belli. Şu caddeye şöyle değişik bir şey yapalım desinler. Herkes katkıda bulunacak. Düşünün böyle bir katkıyı bana göre Turizm Altyapı Birliği turizme en iyi hizmet edecek kuruluş. Şurada 20 kişiyiz ben kendi adıma 10 lira verebilirim. Herkes aynı katkıyı yapıp birleşse ne kadar yapar. Bir otelin 100 milyar verip alamayacağı hizmeti 3 milyar vererek alıyor. Bunun güzelliğini görebiliyor musunuz. Düşünün şimdi birkaç trilyon paramız olsaydı. Deseydik ki biz neyle uğraşıyoruz. Babadağ’ın teleferiğini biz yapalım. İşletmesini de birine veririz. İnanılmaz kira alırız. O zaman deriz ki bu kadar çok aidat almayalım. Rahat edilecek bir gelir içinde bir kaynak olması lazım” dedi.