MUĞLA VALİSİ EŞGÜDÜM İÇİN FETHİYE`DE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MUĞLA VALİSİ EŞGÜDÜM İÇİN FETHİYE`DE

Haber Tarihi: 15.05.2014

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında Muğla ilinde yapılan turizm eşgüdüm toplantılarının üçüncüsü 15 Mayıs 2014 tarihinde Fethiye Orman İşletme binası toplantı salonunda gerçekleşti.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer yaptığı açılış konuşmasında daha önce Marmaris ve Bodrum'da yapılan benzer  toplantılarla tespit edilen turizme ait sorunların valilik kararı ile çözülebilecek olanlarını tespit edip idari kararlar haline getirdiklerini, valilik kararı dışında çözülebilecek olanlara ise tavsiye niteliğin de kararlar alındığını açıkladı. Toplantının ana temasının turizmin genel  sorunları olmadığını, sadece 2014 turizm sezonunu geçen yıldan daha iyi hale getirecek küçük dokunuşları tespit etmek olduğunu belirtti.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık uygulayıcılar açısından valiliğin normları belirlemesinin yararlı olacağını söyledi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatci  "hanutçuluk, seyyar satıcılık ve inşaat denetimi" konularına değinerek, kurumlar arasındaki eşgüdümün sağlanmaması halinde doğacak zararlardan bahsetti.

Fethiye, Ortaca, Dalaman , Köyceğiz, Seydikemer'den idari ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı toplantıda konuşmacılar hanutçuluk, seyyar satıcılık, denetim, kontrolsüz büyüme, trafik ,Çalış Plajı gibi sorunları dile getirdiler.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan söz alarak sırası ile ; Fethiye'nin Antalya ve Muğla tarafından şehre giren yoların her ikisinin de turizm şehrine yakışmadığını, Ölüdeniz Plajı için arıtmanın kapasitesinin artırılması gerektiğini, Ölüdeniz'in yeterli içme suyunun olmadığını, halen yer altı kaynakları kullanıldığını, Ovacık ve Hisarönü'nün altyapı eksikliğinin turizmi etkiler hale geldiğini Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyelerinden topladığı sorunlar olarak sundu.

Hanutçuluk konusunda Fethiye Kaymakamlığı'nın oluşturduğu Hanutçuluk Denetleme Kurulu'na destek vermenin yanı sıra bu tip şikayetler için kurulan Alo  179 hattına da maddi destek verdiklerini söyledi.  Bunlara rağmen işletme sayısının fazlalığının hanutçuluğa yol açtığını vurgulayarak, sorunun çözümünün işletme sayısının denetlenmesinden geçtiğini düşündüğünü söyledi.

Ölüdeniz yolunun yağışlı havalarda kayganlaştığını,Kayaköy'e giden iki yolun da iyileştirilmesinin, öneminden bahsetti.

Üç ilçede yapılan eşgüdüm toplantıları sonunda 21 Mayıs 2014 tarihinde Muğla ilinde yapılacak çatı toplantısı ile tespit edilen sorunlara ait kararlar Muğla Valiliğince alınacaktır.