MUĞLA VALİSİ MUSTAFA HAKAN GÜVENÇER ODAMIZI ZİYARET ETTİ. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MUĞLA VALİSİ MUSTAFA HAKAN GÜVENÇER ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

Haber Tarihi: 21.03.2014

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer 20 Mart Perşembe günü sivil toplum kuruluşlarını ve çeşitli dernekleri ziyaret etmek üzere Fethiye’ye geldi. 2013 yılının Mayıs ayında Muğla Valiliği görevine atanan ve o tarihten bu yana Fethiye’ye yönelik detaylı bir ziyaret gerçekleştiremeyen Muğla Valisi Güvençer,  ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri ve esnafı ziyaret etmek üzere Fethiye’ye geldi. Odamızı da ziyaret eden Vali Güvençer’e Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da eşlik etti.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Meclis Başkanı Osman Çıralı,Meclis Başkan Yardımcısı Fikret Koyuncu,Meclis Katip Üyesi Halit Saraç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Burhanettin Tuna,Günay Özütok, Yönetim Kurulu üyelerinden Uğur Çaçaron, Ahmet Gürsu Özdemir,Selamettin Yılmaz ve Genel Sekreter Vekili Emre Çürük ağırladı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren ziyarette Muğla Bölgesi ve Fethiye hakkında sorunlar konuşulup fikir alışverişinde bulunuldu.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan Vali Güvençer’e odamıza yaptığı ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu ifade etti. Arıcan Güvençer’e Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği oluışumu hakkında bilgi verdi.

Oluşum Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, TÜRSAB Batı Akdeniz BYK, Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği, Muğla Barosu Fethiye Temsilciliğinin yer aldığı kuruluşlardan oluşuyor.

Oluşumun amacı : Fethiye’nin sosyal, ekonomik, kültürel sorunlarına duyarlılık göstermek, gündeme taşımak, çözüm önerileri geliştirmek. Çözümüne yönelik kamu kurum ve kuruşları nezdinde takibini yapmak. Fethiye’de meslek kuruluşları arasında işbirliğini geliştirerek katılımcı yönetim bilincinin olgunlaşmasına katkıda bulunmak olarak açıklandı.

Arıcan Güçbirliğinin hazırlamış olduğu raporu Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi başkan adaylarına sunup beklentileri dile getirdiklerini, bunları Fethiye’miz için kazanç olacağı düşüncesi içinde olduklarını Vali Güveneçer’e aktardı.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer; “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye’de örnek gösterilen ve bir çok konuda derece almış başarılı bir odadır. Sadece Fethiye için değil Muğla içinde bir kazançtır. Ben sizlerle çalışma fırsatı bulduğum için çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası sadece sorunları belirlemiyor bunların çözüm önerilerinde sunuyor. Bu çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ederim.”dedi.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer daha sonra FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’dan Babadağı Teleferik Projesi, Babadağ için yapılan çalışmalar, önümüzdeki sene öğretim hayatına geçecek Fethiye İşletme Fakültesi,Fethiye'ye yapılması muhtemel kruvaziyer limanı hakkında ve Fethiye Körfezinin durumları hakkında bilgi aldı.