MUĞLA VALİSİ TURİZM SEZONUNU BABADAĞ`DA AÇTI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MUĞLA VALİSİ TURİZM SEZONUNU BABADAĞ`DA AÇTI

Haber Tarihi: 22.04.2014

15-22 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası için Fethiye Kaymakamlığının düzenlediği etkinlikler Babadağ’da yapılan kokteyl ile sona erdi.

22 Nisan 2014 günü saat 11:00'da başlayan "Turizm Sezonuna Merhaba Kokteyli "nde  Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile birlikte Fethiye Kaymakamı  Ekrem Çalık, Seydikemer Kaymakamı  Muammer Köken ve  Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı  hazır bulunarak ilçe protokolü en üst seviyede temsil edildi.

Kokteyl programı İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik’in konuşması ile başladı. Çelik, Muğla ili gelen turist sayısına göre Türkiye’de üçüncü destinasyon, dünya turizminde ise Türkiye'nin 6. sırada olduğu Türkiye'nin hedefinin 11 milyon daha fazla turist çekerek, 46 milyon ziyaretçiye ulaşmak ve  İtalya'nın yerine 5. sıraya yerleşmek olduğu bilgisini verdi. Muğla ilinin yılda 3 milyon turist ağırlayarak yılda 3 milyar dolar turizm geliri elde ettiğini, hedeflerinin 5 milyon turist ve 5 milyar dolar turizm geliri olduğunu açıkladı.

İkinci konuşmacı olan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, çok çeşitli turistik değerlere sahip olan Fethiye'de turizmin öneminden bahsetti.  Hedeflerinin Fethiye'ye gelen bir  milyon üç yüz bin  turist sayısını iki milyona çıkarmak olduğu kadar, hizmet kalitesini artırarak turist başına elde edilen geliri de yükseltmeyi  amaçladıklarını anlattı. Diğer bir sorun olan turizm sezonunun kısalığının turizm çalışanlarının gelirlerini düşürdüğünü bu sorunu çözmek amacı ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile beraber düzenlenen "2023 Turizm Stratejisi Çalıştayı'nın verimli bir fikir alışverişi olanağı sağladığını anlattı.

Babadağ'ın on iki ay turizm konusunda önemli bir nokta olduğunu, Babadağ’ı korumanın gerekliliğine dikkat çekti. Babadağ için yapılan çalışmaların protestolara yol açtığını, fakat protestoya neden olan yolların dikkatlice incelendiğinde orman idaresi tarafından planlanmış yangın yolları olduğunu, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın GEKA'dan hibe desteği alarak yaptığı projenin bu çalışmalar üzerine monte edildiğini açıkladı. Sezonun bol kazançlı geçmesini dileyerek sözlerini bitirdi.

Son olarak kürsüye gelen Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer Fethiye'ye gelmekten her seferinde mutluluk duyduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Geçen hafta geldiği turizm çalıştayını verimli bulduğunu, akıl edenlere ve düzenleyenlere teşekkür ettiğini söyledi.  Etkinliğin zirvede düzenlenmesine atıfta bulunarak turizmin zirve yapmasını diledi.

2013 yılı turizm sezonunda Babadağ'da yamaç paraşütü faaliyetlerinde güvenliği sağlayan, gelişmesine katkıda bulunan kurum, kuruluş ve işletmelere kaymakamlık tarafından plaket verildi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası adına plaketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok aldı.

Etkinlik Fethiye Belediyesi Mehter takımının gösterisinden sonra Türk Halk Müziği Sanatçısı Adem Kazan'ın verdiği mini konserle sona erdi.