MUĞLALI GENÇ GİRİŞİMCİLER FTSO’DA TOPLANDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MUĞLALI GENÇ GİRİŞİMCİLER FTSO’DA TOPLANDI

Haber Tarihi: 16.03.2015

Muğla bölgesinde bulunan ticaret odalarının Genç Girişimciler Komitesi üyeleri arasından seçilen Muğla Genç Girişimciler Kurulu üyesi genç girişimciler, Mart ayı toplantılarını, Yusuf Erol Başkanlığında, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirdi. Toplantıya Muğla Genç Girişimciler Kurulu Üyelerinin yanı sıra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Marangoz, Yard. Doç. Dr. Osman Nuri Yiğiter, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Günay Özütok, FTSO YK Üyesi Ömer Eriz, Halit Saraç, Ahmet Gürsu Özdemir ve FTSO Meclis Başkanlık Divanı Üyesi Fikret Koyuncu katıldı.

Gündem maddelerinin ele alındığı toplantıda Muğla’da bulunan üniversitelerin öğrencilerine yönelik organize edilen proje yarışmasının üniversitelerde duyurulması ele alındı. Ayrıca İztuzu plajının durum değerlendirmesi de yapıldı. Plajın, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine işletilmek üzere devredildiği bilgi katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantıda, 27 Mart 2015 tarihinde Manisa’da gerçekleştirilecek Ege Bölgesi Genç Girişimciler Toplantısına sağlanacak katılım ve kimlerin katılacağı ele alındı.

İş dünyasına yeni genç girişimciler kazandırmayı hedefleyen kurulun gündeminde gençlere sunulacak yeni bir saha da vardı. Muğla İl Tarım Müdürlüğü ile yapılan görüşme hakkında üyelere bilgi verildi ve genç girişimcilere tarım alanında yerinde tanıtım gezisi düzenlenmesi fikri ele alındı.

Milas’ta yapılan tarım fuarı ve Muğla genelinde yapılacak olan tüm fuarlarda Genç Girişimciler Kurulu’nun rolünün öneminden bahsedildi. Bunun yanı sıra fuarlarda stant açılması ve tarım alanında sağlanacak yeni girişimler ve genç girişimcilik konusu da gündem maddeleri arasındaydı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, genç girişimcilere yönelik yaptığı konuşmada genç girişimcilerin bu birlikteliğinin onları başarıya götüreceğini ifade etti. Başkan Arıcan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası çalışmaları hakkında da genç girişimcilere bilgi verdi. Arıcan, konuşmasında FTSO AR-GE birimi tarafında yürütülen projeler ve FTSO öncülüğünde oluşturulan Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu hakkında bilgi verdi.

Toplantıya katılan FTSO yöneticileri genç girişimlerle tecrübelerini paylaştı.