Mükellef Bilgileri Bildirimleri Verilme Süresi Uzatıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Mükellef Bilgileri Bildirimleri Verilme Süresi Uzatıldı

Haber Tarihi: 05.06.2012

Bilindiği üzere,  1 Nisan 2012 tarihi itibariyle faal olan (tasfiye işlemi devam edenler dâhil) tüm kurumlar vergisi mükellefleri ile kazancı basit usulde tespit edilenler hariç ticari kazanç, zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi mükelleflerince merkez ve her bir şube için ayrı ayrı verilmesi zorunlu olan “Mükellef Bilgileri Bildirimleri”nin 31 Mayıs günü akşamı saat 24:00`e kadar Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sitesinden elektronik ortamda verilebileceği açıklanmıştı.

Ancak, yoğun iş yükü nedeniyle meslek odaları, meslek mensupları ve mükelleflerin taleplerinin değerlendirilmesi sonucunda; 31 Mayıs 2012 tarihine kadar verilmesi gereken 2011 dönemine ilişkin Mükellef Bilgileri Bildiriminin verilme süresi 29.06.2012 günü saat 24:00`e kadar uzatılmıştır. Tüm üyelerimize önemle duyurulur.