MÜSİAD MUĞLA ŞUBESİ TANIŞMA ZİYARETİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MÜSİAD MUĞLA ŞUBESİ TANIŞMA ZİYARETİ

Haber Tarihi: 16.09.2013

35. MÜSİAD Şubesi olarak Aralık  2012'de faaliyetlerine başlayan Muğla MÜSİAD Şubesi yöneticileri 13 Eylül 2013 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına tanışma ziyaretinde bulundu.

Şube Başkanı Sayim Akdeniz, Şube Başkan Yardımcısı Kazım Demir, Şube Başkan Yardımcısı Özer Kolcuoğlu,Yönetim Kurulu Üyelerinden Kemal Tufan, Barış Cantopçu, Mehmet Atlı ( aynı zamanda Fethiye Teşkilat Sorumlusu), Ali Topaloğlu, Hamza Akercan, Serdar Korucu , üyelerden Soner Muslu, Hasan Nazlı, Burhanettin Tuna , İhsan Küreci ve Şube Müdürü Nurhan Keleş ve Şube Sekreteri Emre Akkaya 'dan oluşan 15 kişilik heyet Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan'a kendilerini ve MÜSİAD'ı tanıttı.

Şube Başkanı Sayim Akdeniz Müsiad'ın Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin kısaltması olduğunu 5 Mayıs 1990 tarihinde İstanbul'da kurulduğunu ve şu anda 35 şube 14 temsilcilik ile faaliyet gösterdiğini, kamuoyunda Müslüman Sanayici ve İşadamları yakıştırmasının çokça yapıldığını  bu tanımlamanın derneğin muhafazakar yapısını vurgulamakla birlikte önemli noktanın toplumun sorunlarına duyarlı saygın ve güvenilir işadamlarını bünyesinde barındıran bir dernek olduklarını ve yapılan araştırmalarda bu kriterleri yerine getirmeyenlerin derneğe kabul edilmediklerini açıkladı.

Ev sahibi ve dernek üyesi olarak söz alan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burhanettin Tuna bu dönem Oda yönetiminde yer almayı düşünmemekle birlikte Teleferik Projesini yarım bırakmamak adına kendisinden istenen destek için Yönetim Kurulu'na tekrar aday olup seçildiğini bu projeyi tamamlayarak yerlerini yeni seçilen daha genç arkadaşlara bırakmak istediğini açıkladı.

Yönetim Kurulu Başkanı  Akif Arıcan ise Ticaret ve Sanayi Odalarının üyeleri ve toplum adına sorunları tespit edip kamusal karar vericilere ileten, harekete geçiren ve takip eden  yapılar olduğunu bu amaçla çeşitli yayınlar ve faaliyetlerde bulunduklarını söyleyerek konuklara odanın çıkarmış olduğu yayınlar ve iletişim yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burhanettin Tuna'nın belirtmiş olduğu gibi bir kurumda 20 yıl gibi uzun süreli yönetimleri doğru bulmadığını yasal koşullar oluştuğu ve Teleferik Projesi gibi toplum için önemli olan yatırımları bitirmek amacı ile tekrar aday olarak seçildiğini , gönüllülük esasına dayanan Oda yönetimini yeni seçilen gençlere devretmeyi hedeflediğini belirtti.

Tanışma ve konuşmalardan sonra toplantı Akif Arıcan'ın iş yaşamı ile ilgili ve ortak girişimlerde yaşadığı tecrübeleri konuklara aktarması ve çeşitli konularda görüş alışverişi ile devam etti.