NİTELİKLİ İSTİHDAM SAĞLAYACAK MEGİP TANITIM TOPLANTISI 24 EKİM`DE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

NİTELİKLİ İSTİHDAM SAĞLAYACAK MEGİP TANITIM TOPLANTISI 24 EKİM`DE

Haber Tarihi: 24.10.2018

İstihdam seferberliği kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) tanıtım toplantısı 24 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’te Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda İŞKUR Muğla İl Müdürü H. İlyas Sarıyerli ve İŞKUR Fethiye Şube Müdürü Mustafa Karakan’ın katılımları ile gerçekleştirilecek.

MEGİP Projesi işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün mesleki eğitimlerle yetiştirilmesi ve istihdamının sağlanmasını amaçlıyor. Bu kapsamda işverenlerin talepleri işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda ‘MEGİP İl Çalışma Kurulu’ tarafından değerlendirilerek teorik ve uygulamalı mesleki eğitim programları gerçekleştirilecek.

Eğitimlere katılacak kursiyerlerin eğitime katıldıkları fiili gün üzerinden cep harçlığı ve eğitime devam edilen süre içerisinde genel sağlık sigortaları meslek hastalığı sağlık sigortaları ve iş kazası sigortaları İŞKUR tarafından karşılanacak. Kursiyerlere verilecek cep harçlığı  İŞKUR’un kriterlerine göre günde 61 50TL’ye kadar belirlenebilecek.

Mesleki eğitimlerin bitiminde; eğitime devam eden kursiyerler Mesleki Eğitim Bitirme Belgesi sahibi olacak ve talepte bulunan işverene ait işyerlerinde veya başka işyerlerinde istihdam edilecek.

İstihdamı nitelikli işgücü ile artırmayı hedefleyen MEGİP projesi kapsamında kurslara katılan kursiyerlerin işletmeler tarafından istihdam edilmesi durumunda firmalar istihdam teşviklerinden faydalanabilecek.

24 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’te Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacak olan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) tanıtım toplantısına tüm Odamız üyeleri davetlidir.