Oda ve Borsa Başkanları Ukrayna’da buluştu - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Oda ve Borsa Başkanları Ukrayna’da buluştu

Haber Tarihi: 28.01.2011

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ında iştirak ettiği TOBB’a bağlı Yönetim Kurulu Başkanları toplantısı 24-27 Ocak 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

R.Tayyip Erdoğan ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığını yaptıkları Türk-Ukrayna İş Forumu  Toplantısına katılan Yönetim kurulu Başkanı Akif Arıcan Ukrayna ziyaretinin bölgemiz ihracatı için yeni iş imkanları ve fırsatları sunacağına duyduğu inancını dile getirmiştir. Ayrıca Başbakanımız R.Tayyip Erdoğan’ın iş adamları ve Oda temsilcileriyle birlikte hareket etmesinin son derece önemli ve anlamlı olduğunu vurgulamıştır. Kiev’de yapılan görüşmelerin bölgemiz ekonomisi için hayırlı olması temennisinde bulunmuştur.

TOBB tarafından düzenlenen toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki ülkenin arasındaki ticaret hacmini artırmayı hedeflediklerini belirterek şu açıklamalarda bulunmuştur.

Dünyada ağır şekilde seyreden küresel krize rağmen Türkiye ekonomisinin 2010 yılında son derece başarılı bir performans sergilediğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, büyüme oranlarının beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini bildirdi.

Başbakan Erdoğan, 2011 bütçesini hazırladıklarını ve TBMM`de yasalaştırdıklarını anımsatarak, 2011 bütçesinin sosyal bir bütçe olmasının yanı sıra yatırımı, üretimi istihdamı teşvik eden bir bütçe olduğunu, seçim yılı olmasına rağmen disiplinden asla taviz vermeyeceklerini de vurguladı.