ODAMIZ 2017-2018 ÖĞRENİM YILI BURSİYERLERİ AÇIKLANDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ODAMIZ 2017-2018 ÖĞRENİM YILI BURSİYERLERİ AÇIKLANDI

Haber Tarihi: 09.11.2017

Sosyal yardımları ve projeleri ile eğitime ve öğrencilere destek olan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasınca, 2017-2018 eğitim öğretim yılında burs verilecek yükseköğrenim öğrencileri belirlendi.

Yükseköğrenim gören gençlerin Fethiye ve Seydikemer için bir kazanım olduğunu ifade eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, bu gençlerin bölgesel gelişmenin itici gücü olacaklarını kaydetti.

Her yıl 100 üniversite öğrencisine karşılıksız burs veren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının 2017-2018 Öğrenim Yılı bursiyerleri açıklandı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasınca, 2005 yılından bu yana karşılıksız yükseköğrenim bursu veriyor. FTSO tarafından bugüne kadar 928 kişiye toplam 800 Bin TL’nin üzerinde burs verildi.

Eğitimin her kademesine önem ve destek verdiklerini belirten FTSO Başkanı Akif Arıcan, yükseköğrenim alarak bölgemize dönen gençlerin bölgesel kalkınmada itici güç olacaklarını söyledi. Eğitimin herkesin hakkı olduğunu kaydeden Arıcan, “Çocuklarımız büyük bir özveri ile hazırlandıktan sonra üniversite kazanıyorlar. Üniversite öğrenim hayatları boyunca maddi destek onlar için önemli. Biz de çocuklarımızın bu süreçte maddi sıkıntılara takılmadan kendilerini eğitimlerine odaklamaları için küçük de olsa bir katkı yapıyoruz.” dedi.

Bursiyerlerin titizlikle seçildiğini kaydeden Arıcan, “Geçen seneden başarılı olan ve bursları devam eden 66 öğrencimiz var. Boşalan kontenjanla bu yıl yeni 34 adet öğrenci eklendi. 34 öğrenciyi belirlemek için 500 başvuru aldık. Bursiyerlerimizi belirlerken maddi durumlarını göz önünde bulundurduk. Kız öğrencilere öncelik verdik.” ifadelerini kaydetti.

FTSO bursiyer listesi için TIKLAYINIZ.