ODAMIZ 5 NOLU İNŞAAT MALZEMELERİ GR. SEÇİMİ İLE İLGİLİ VERGİ KAYITLARININ GÜNCELLENMESİ İÇİN DUYURU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 11.11.2016

FETHİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN

5 NOLU İNŞAAT MALZEMELERİ MESLEK GRUBU

ORGAN SEÇİMLERİNE İLİŞKİN DUYURU

Odamız 5 Nolu İnşaat Malzemeleri Meslek Grubundan boşalan  Meslek Komitesi ve Meclis Üyelikleri için  5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ve ilgili yönetmelikler gereği seçim yapılacaktır.

Oda meslek komiteleri ve meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, meslek komiteleri ve meclise  üye seçilebilmek için, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ve ilgili yönetmelikler gereği, yönetmeliklerde belirtilen diğer hükümler yanında üyelerimizin vergi mükellefi olması gerekmektedir.

Bu kapsamda vergi mükellefi olmayan üyelerimiz seçme ve seçilebilme listelerinde yer alamayacaklarından, seçim aşamasında herhangi bir yanlışlığa sebebiyet verilmemesi ve üyelerimizin mağdur olmamaları için, Odamız kayıtlarındaki vergi dairesi ve vergi numarası bilgilerini kontrol etmeleri önem arz etmektedir.

5 Nolu Meslek Grubu Üyelerimizin  vergi  mükellefiyetlerine  ilişkin  oda kayıtları 11 Kasım 2016 tarihinden 12 Aralık 2016 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Odamızda Oda Sicil Servisinde, 08:30 ile 17:30 saatleri arasında incelemeye açık olup, hatalı veya vergi dairesi numarası boş olan kayıtların düzeltilmesi için başvuruların bizzat firma yetkilileri tarafından yazılmış dilekçe ekinde vergi levhası fotokopisi ile yapılması gerekmektedir. Belirtilen süre içinde kayıtlarını düzeltmeyen üyelerimiz, Oda kayıtlarının doğruluğunu kabul etmiş sayılacaklardır.

Öte yandanilgili mevzuata göre, en az iki yıldır aidat ödemeyen ve/veya adresleri tespit edilemeyen üyeler askıya alınarak meslek grupları ve seçmen listelerinden kayıtları silinmektedir. Meslek grubu ve seçmen listelerinden silinen askıdaki üyeler, geçmiş dönem tüm aidat borçlarını ödediğive adres ve durumları hakkında Odamıza bilgi verdiği takdirde, meslek grubu ve seçmen listelerine yeniden kaydedilmektedir.

Üye kayıtlarının güncellenmesi ile ilgili işlem neticesinde üyelerimizin herhangi bir hak kaybına uğramaması için 5 Nolu İnşaat Malzemeleri Meslek Grubu üyelerimizi Oda kayıtlarının güncelliği konusunda Odamıza davet ederiz.

5 NOLU  İNŞAAT MALZEMELERİ MESLEK GRUBUNDAN OLAN  ÜYELERİMİZE ÖNEMLE DUYURULUR.

FETHİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI