ODAMIZ BİLİME EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ODAMIZ BİLİME EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Haber Tarihi: 27.04.2017

Özel Sena Fen Lisesi öğrencileri bilimsel bir deney olan “Analemma” projesini, eğitime verdiği destek ile dikkat çeken Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde yürütüyor.

Astronomide, “analemma” (gün izi), yeryüzünden gökyüzüne bakıldığında güneşin yıl içinde değişen açısal görünümlerinin bir eğrisi olarak açıklanıyor.

Bir analemma fotoğrafı, yıl içerisinde farklı günlerde hep aynı saatte Güneş'in fotoğrafını çekerek elde edilebiliyor. Dünya'nın Güneş çevresindeki yörüngesinin eğikliği ve elipsliği yüzünden, bu durumda 8'e benzeyen bir şekil elde edilir.

Özel Sena Fen Lisesi’nin yürütmüş olduğu analemma (gün izi) projesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının bahçesinde gerçekleştiriliyor. Özel Sena Fen Lisesi Öğrencileri, FTSO bahçesinde oluşturulmuş platform üzerinde gölge boyu ölçüm ve işaretlemeleri yaparak, Dünya’nın şeklinin gölge üzerindeki etkisini gözlemliyorlar.