ODAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKANI OSMAN ÇIRALI`NIN TURİZM HAFTASI KONUŞMASI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ODAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKANI OSMAN ÇIRALI`NIN TURİZM HAFTASI KONUŞMASI

Haber Tarihi: 16.04.2018

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Osman çıralı, Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerimiz 16 Nisan Pazartesi günü düzenlenen Turizm Haftası Kokteyline katıldı. kokteylde konuşma yapan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, şu ifadelere yer verdi: İlçemiz, 1980’li yılların ikinci yarısında başlayan turizm serüveninde her geçen gün ivmesini artırarak yoluna devam etmektedir. Ne yazık ki, bu serüvende karşımıza uluslararası, ulusal ve yerel bazda meydana gelen bazı sorunlar çıkmaktadır. Ancak bu sorunlar, bizleri yıldırmamalıdır.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbaşına gelmiş yeni yönetimi olarak, bizler gücümüz nispetinde bu sorunların üstesinden gelmek için çalışacağız.  Üyelerimiz ve kamu arasında doğru ve sağlam bir köprü olabilmek için bütün imkânlarınızı seferber edeceğiz.

İlçemiz, deniz-kum-güneş eksenine dayalı bir turizm faaliyetini uzun yıllardır sürdürmektedir. Bu turizm faaliyetinin en önemli eksenini eşsiz doğamız oluşturmaktadır. Bizler bu eşsiz doğamızın, kültürümüzün ve tarihi mirasımızın önemini ve değerini bilmekteyiz. Sahip olduğumuz bu değerleri işletmelerimizin profesyonel turizm anlayışıyla birleştirdiğimiz takdirde, turizmde hak ettiğimiz noktalara ulaşmamız mümkün olacaktır.

Buradaki en önemli husus, doğamızı ve tarihi mirasımızı koruyarak turizm faaliyetlerine devam etmektir. Öte yandan, mevcut turizm faaliyetlerimize alternatif turizm faaliyetlerini de kattığımız takdirde, 12 ay sürecek olan turizm, Fethiye için hayal olmaktan çıkacaktır. Biz, Oda olarak bu kapsamda üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getirmeye hazırız.

Bölge turizminin, gerekli düzen ve verimliliğe kavuşturulması için şuan fuarlarda yürütülmekte olan Fuarlar Konseyi’ndeki çalışma modelinin, Turizm Konseyi’ne dönüştürülerek, turizm sektörü için ihtiyaç duyulan tüm çalışmaları yapacağımızı ifade etmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, 2018 turizm sezonun tüm üyelerimize, ilçemize ve ülkemize bereket getirmesini diler, 2018 yılında turizmde yeni rekorlar kıracağımız bir sezon yaşamayı temenni ederim.