ODAMIZ YÖNETİMİNDEN BAŞSAVCI EKER’E ZİYARET - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ODAMIZ YÖNETİMİNDEN BAŞSAVCI EKER’E ZİYARET

Haber Tarihi: 07.09.2017

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker’e nezaket ziyaretinde bulundu. FTSO başkanı Akif Arıcan, Fethiye’ye ilk kez görevli olarak gelen Başsavcı Eker’e Oda ve bölge ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Gürsu Özdemir, Mehmet Adnan Bakırcı, Ömer Eriz ve Halit Saraç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürütürken Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Kurtca Eker’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Fethiye ve çevresi ekonomisi hakkında sohbet edildi.

Muğla’nın bazı ilçelerine tatil amaçlı gezide bulunduğunu belirten Başsavcı Kurtca Eker, Fethiye’ye ilk kez görevi gereği geldiğini ifade etti. Denizi olan bir yerde ilk kez çalışacağını kaydeden Başsavcı Eker, “Fethiye’ye kısmette tayin olup gelmek varmış. Beklentimin üzerinde, gayet güzel bir yer. Anadolu havası var. O yönüyle de güzel. İnşallah bir süre burada çalışacağız.” dedi.HSYK’nın5 kategoride adliye sıralaması olduğunu belirten Kurtca Eker, Fethiye adliyesinin 2. Sırada yer aldığını ancak durumu itibari ile 1. Sırada yer almaya hak ettiğini söyledi. Eker, Fethiye adliyesinin sıralamasının değişmesi durumunda HSYK’nın ve Adalet Bakanlığının bölgeye bakışının da değişeceğini kaydetti.

Akif Arıcan, bölge ekonomisine ilişkin Başsavcı Kurtca Eker’e bilgi verdi. Arıcan, bölge ekonomisinin gelirinin büyük bir bölümünü tarımdan karşıladığını, tarımı turizmin takip ettiğini söyledi. Fethiye turizmine ivme kazandıracak Babadağ Teleferik Projesinden de bahseden Arıcan, Babadağ’ın bölge ekonomisine günlük 500 bin TL. katkı sağladığını, teleferiğin çalışmaya başlaması ile birlikte bu sayının artacağını vurguladı. Arıcan, Başsavcı Eker’i Babadağ’a da davet etti.

Akif Arıcan, Oda’nın tarihi, çalışmaları ve bölge ekonomisi hakkında da bilgi verdi. FTSO’nun Türkiye’de kurulan en eski Odalardan biri olduğunu kaydeden Arıcan, Seydikemer’in de Odanın çalışma alanı içinde olduğunu kaydetti. Odanın 4.500’e yakın üyesi olduğunu belirten Arıcan, FTSO’nun 2010 yılından bu yana TOBB Akreditasyon Kurulu tarafından  Akredite Oda” olarak belgelendirildiğini ve FTSO’nun üyelerine 5 yıldızlı hizmet sunduğunu söyledi. Arıcan, FTSO’nun Kalite Yönetim Sistemlerinin yanı sıra Avrupa Kalite Vakfı Mükemmellik Modelini de baz alarak sürekli iyileştirme çalışmalarını sürdüren ilk ve tek ilçe ticaret ve sanayi odası olduğunu vurguladı.